Kars Polisi Cinayet Zanlisini Yurtdisina Kaçarken Yakalandi

Kars’ta bir kisinin öldürülmesi olayinin zanlisi, Dogubayazit’ta tir ile yurt disina çikmak üzereyken, polis kiskivrak yakaladi.

Kars Polisi Cinayet Zanlisini Yurtdisina Kaçarken Yakalandi
Kars polisinin düzenledigi operasyonla Agri’nin Dogubayazit ilçesinde yakalanan cinayet zanlisi M.B. emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi.

Olay, 27 Temmuz 2024 tarihinde merkez Cumhuriyet Caddesinde meydana geldi. Iddiaya göre, eskiden husumetli olan ve il disinda bulunan E.B.(26)’nin kente geldigi bilgisini alan M.B.(40), kendisini takip etmesi için I.H.Y. (27)’ye araç kiraladi. E.B’yi bir süre kiralik araçla takip eden I.H.Y.’nin bilgi vermesi üzerine M.B. yaninda getirdigi ruhsatsiz tabanca ile E.B.’ye evinin önünde ates etti. Vücudunun 2 yerinden yaralanan E.B. kaldirildigi Harakani Devlet Hastanesi’nde hayatini kaybetti. Olay yerinden kaçan M.B.’nin yakalanmasi için Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü ekipleri genis çapli çalisma baslatti.

Cinayet olayina karisan ve gözaltina alinan I.H.Y. ise çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Yurt disina çikiyordu Kars polisi yakaladi”

Cinayet zanlisi M.B.’nin yakalanmasi için çalismalarini yogunlastiran Asayis Sube Müdürlügü ekipleri M.B.’nin Agri’nin Dogubeyazit ilçesinden Iran’a kaçacagi bilgisi aldi.

Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, bölgeyi abluka altina aldi. M.B.’nin binecegi tiri tespit eden ekipler, düzenledigi operasyonla M.B.’yi yakalayarak gözaltina aldi.

Kars Emniyet Müdürlügüne getirilen ve ifadesinde susma hakkini kullanan M.B. islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA