Çorum'da Hayat Kurtaracak Proje Hayata Geçiyor

Çorum’da lokantacilik sektöründe görev yapan tüm personele acil müdahale uygulamasi olan "heimlich" egitimi verilecek.

Çorum'da Hayat Kurtaracak Proje Hayata Geçiyor
Il Saglik Müdürlügü, Çorum Belediyesi ve Asçilar ve Lokantacilar Odasi arasinda imzalanan protokol kapsaminda kentte lokanta ve restoranlarda görev yapan 323 personelin yani sira belediyede görev yapan tüm zabitalar heimlich egitimine tabi tutulacak.

Belediyede düzenlenen imza töreninde konusan Il Saglik Müdür Vekili Dr. Arif Pirgil, acil yardim uygulamasi olan heimlich manevrasi ile ilgili güzel bir projeyi belediye öncülügünde Asçilar Ve Lokantacilar Odasi is birliginde hayata geçirdiklerini belirterek, “Çorum’da lokantalarda çalisan tüm personele heimlich manevrasi ögretip sahada karsilastiklari ilk yardim uygulamasi yapmalarini saglayacagiz” dedi.

Il Saglik Müdür Vekili Arif Pirgil, acil yardim konularinda talep eden sivil toplum kuruluslari basta olmak üzere vatandaslara da egitim verebileceklerini belirterek, bu konuda vatandaslarin kendilerine basvurmalarinin yeterli oldugunu ifade etti.

Asçilar ve Lokantacilar Odasi Baskani Ismet Çitak da, basta sosyal medya olmak üzere televizyonlarda bu tür haberlerle sik sik karsilastiklarini belirterek, sektör için önemli bir egitim oldugunun altini çizerek her türlü katkiyi vereceklerini açikladi.

Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, heimlich manevrasinin hayati bir konu olduguna dikkat çekerek, belediyede görev yapan zabitalarin tamami ve lokantacilik sektöründeki tüm personele egitim verilecegini açikladi.

Heimlich manevralariyla kurtarilan hayatlarin zaman zaman haberlere konu oldugunu hatirlatan Baskan Asgin, “Yapilan müdahalelerle hayatlar kurtariliyor. Tersi bir durumda da dogru bir hamle yapilmadiginda birçok hayatlar ziyan olabiliyor. Bu anlamda projeyi önemsiyoruz. Proje bize geldiginde hemen yapalim. Bir an önce hayata geçirelim dedik. Katkilari için Il Saglik Müdürümüze katkisi bulunan herkese tesekkür ediyorum. Proje Asçilar ve Lokantacilar Odasi’na kayitli 323 esnafimizi kapsiyor. Bu egitimi almayan yeme içme sektöründe kimse kalmayacak. Bu anlamda çok önemli ve kiymetli. Belki Türkiye’ye de örnek olacak bir proje” diye konustu.

Projede zabitanin çok önemli rolü olacagini anlatan Asgin, “Zabitamiz belediyemizde esenligin, hijyenin saglanmasi bakimindan kritik bir görev yerine getiriyor. Zabitamizin önemli görevlerinden birisi de hemsehrilerimizin can ve mal güvenligini saglamak. Bizim için can önemli. Bunun içinde zabitamizda egitim alacak. Ihtiyaç oldugunda zabitamiz olaya dogrudan müdahale edecek” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan protokol törenine katilanlara uzmanlar tarafindan uygulamali olarak heimlich egitimi verildi.

Kaynak: İHA