Trabzon'da Arsin-Santa Dag Bisikleti Maratonu Düzenlendi

Trabzon’da bu yil 4.’sü gerçeklesen Arsin-Santa Dag Bisikleti Maratonu büyük ilgi gördü.

Trabzon'da Arsin-Santa Dag Bisikleti Maratonu Düzenlendi
Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Metin Genç de Arsin-Santa Dag Bisikleti Maratonu’na katilarak sporcularla birlikte pedal çevirdi. Etkinlikte 27 kisiye bisiklet hediye edilirken, Baskan Genç, sehrin tanitimina katki saglayan organizasyonu ulusal hale getirmek istediklerini söyledi.



Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Metin Genç, Büyüksehir Belediyesi’nin de paydaslari arasinda yer aldigi ve bu yil dördüncüsü düzenlenen Arsin-Santa Dag Bisikleti Maratonu’na katildi.

Gençlik ve Spor Bakanligi, Trabzon Valiligi, Gümüshane Valiligi, Trabzon Büyüksehir Belediyesi ve Arsin Belediyesi’nin katkilariyla gerçeklestirilen etkinlikte Arsin Belediye Baskani Hamza Bilgin ve Trabzon Gençlik ve Spor Il Müdürü Lokman Arici da yer aldi. Arsin’de gerçeklestirilen start programinda Baskan Genç, sporcularla birlikte bisiklet sürdü. Etkinlikte, vatandaslarin da dahil oldugu 7 kilometrelik ilk etap büyük ilgi gördü. Program kapsaminda yapilan çekiliste 3 kisiye bisiklet hediye edilmesi planlanmisken, Baskan Genç, sürpriz bir kararla bu sayiyi 27’ye çikardi. Geriye kalan 23 kisiye ise bisikletlerinin, gelecek yil düzenlenecek yarisa katilma sartiyla verilecegi duyuruldu. Ilk etabin tamamlandigi noktada ise profesyonel bisikletçiler, 37,5 kilometrelik Santa Harabeleri parkuruna start aldi.

Baskan Genç, organizasyonun geleneksellesmesi ve ulusal boyuta tasinmasi için çalistiklarini belirterek, “Dördüncü kez düzenlenen bu maratona bes farkli ilden sporcular katiliyor. Hedefimiz, bu etkinligi daha da büyütüp ulusal bir nitelige kavusturmak. Katki saglayan herkese tesekkür ediyorum. Minik sporcularimizin da katilimi, bisiklet sporunu sevdirmek açisindan çok önemli. Organizasyonda emegi geçenleri tebrik ediyorum ve tüm yarismacilara basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Lokman Arici, Trabzon’un spor sehri olma özelligine dikkat çekerek, “Dün yelken yarislarindaydik, bugün bisiklet yarislarindayiz. Trabzon’un farkli branslarda ve ilçelerde düzenlenen bu etkinliklerini yayginlastirmanin gururunu yasiyoruz. Valiligimiz, büyüksehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimizle is birligi içinde çalisarak, spora destek veren herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA