Denizli'de 700 Yillik Ardiç Agaci Kesfedildi

Denizli’de Baklan ilçesinde bulunan yedi yüz yillik ardiç agaci kesfedildi. Bulunan ardiç agaci ’Anit Agac" olarak tescil amaciyla basvuruda bulunuldu.

Denizli'de 700 Yillik Ardiç Agaci Kesfedildi


Denizli’nin Baklan ilçesinde Çalkebir Kültür Dernegi tarafindan arastirmalarin ardindan Bogaziçi Mahallesi’nde Kepez mevkiinde anit agaç özelliklerine sahip agaç üzerinde çalisildi. Bulunan ardiç agaci yedi yüz yilina askin oldugu tespit edildi. Ardiç agacinin ‘Anit Agaç’ olarak tescili amaciyla basvuruda bulunuldu.

Yapilan incelemelerin ardindan tarihi agaci bulunmasinin mutlulugunu yasayan Çalkebir Kültür Dernegi Baskani Ahmet Akbay, “ Köyümüzde uzun zamandir tarihi konular hakkinda incelemelerde bulunuyorduk. Bugün ise köyümüzde Ardiç agaci bulduk. Yaklasik yedi yüz yila askin oldugunu düsüyoruz. Köyümüzde bulunan ardiç agacinin Anit agaç özellikleri tasimaktadir. Anit agaçlari san, güç, zenginlik ve ululugun sembolüdür. Buldugumuz ardiç agacinin kökleri bir insan gövdesi büyüklügünde. Köyümüzün turizm faaliyetlerine güçlendirme bakimindan da önemli oldu. Bu agaçlarin anit agaç olarak tescillenmesi için müracaat edecegiz. Ulu ardiç 700 yillik olma ihtimali yüksek. Yetkililerden bu konu hakkinda destek bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA