Gaziantep'te Bir Haftada 30 Bin Adet Tarihi Geçmis Ürün Ele Geçirildi

Gaziantep’te Sahinbey Belediyesi zabita ekiplerinin bir haftalik denetimleri sonucunda 30 bin adet tarihi geçmis ürün ele geçirildi.

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, zabita ekiplerinin bir haftalik denetimleri sonucunda 30 bin adet tarihi geçmis ürün ele geçirildigini açikladi.

Baskan Mehmet Tahmazoglu, zabita ekiplerinin titiz çalismalariyla sagliksiz ve kaçak ürünlerin piyasadan toplandigini belirtti.

Tahmazoglu, halk sagligini tehdit eden bu tür ürünlerle mücadelelerinin araliksiz devam edecegini de vurguladi.

"30 bin 82 adet son kullanma tarihi geçmis ürün ele geçirildi"

Ele geçirilen ürünlerle ilgili açiklama yapan ve zabita ekiplerinin gösterdigi özverili çalismalara tesekkür eden Tahmazoglu, “Gaziantep Valimiz Kemal Çeber‘in himayelerinde ve koordinasyonunda Sahinbey Belediyemiz, ticaret il müdürlügümüz, tarim il ve ilçe müdürlüklerimiz is birligi içerisinde vatandaslarimizin sagligi için 365 gün 7/24 denetimlerimizi araliksiz bir sekilde sürdürüyoruz. Yapilan bu denetimlerde son kullanma tarihi geçmis ve sagliksiz ürünleri aninda imha ediyoruz. Ancak farkindalik olusturmak ve bu denetimlerde ele geçen ürün miktarini vatandaslarimiza da dikkatini çekmek adina son bir hafta içerisinde yapmis oldugumuz denetimlerde elde etmis oldugumuz ürünleri burada sizlere göstermek adina sergiledik. Son hafta içerisinde 676 adet market ve gida satan is yeri ekiplerimizle birlikte koordinasyon içerisinde denetlendi. Bu denetlemelerde 67 adet is yerine yasal islem uygulandi. Yapilan bu denetimlerde tam 30 bin 82 adet son kullanma tarihi geçmis ürüne el konuldu” dedi.



"Aldiginiz ürünün mutlaka ve mutlaka son kullanma tarihine bakin"

Tahmazoglu, “Bu denetimlerde çocuk mamasindan çocuklarimizin en çok sevdigi ürünlere ve en çok kullandigimiz ürünlerin hepsi var. Biz bilinçli tüketici olarak burada vatandaslarimizdan sunu talep ediyoruz. Lütfen yaptiginiz alisverislerde aldiginiz ürünün mutlaka ve mutlaka son kullanma tarihine bakin. Eger son kullanma tarihi geçmis ise alo 174 hattini arayarak ihbarda bulunabilirsiniz. Bu isyerleri aninda denetlenecektir. Alo 174 hatti bu is için kurulmus bir hat, vatandaslarimizin bu hatti mutlaka ve mutlaka aramalarini istiyoruz. Özellikle bazen son kullanma tarihi geçmis olmasina ragmen üzerine ikinci bir etiket yapistirarak sanki daha kullanma tarihi varmis gibi yaniltmalar da olabiliyor. Bu husus da özellikle vatandaslarimizin dikkatini çekmek istiyorum. Vatandaslarimizin sagligi bizim için önemli. Biz Sahinbey Belediyesi, ticaret müdürlügümüz, tarim il ve ilçe müdürlüklerimiz ve tüm ekiplerimiz bu denetimlerimizle araliksiz bir sekilde devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA