Baskan Palancioglu, Salça Günleri'nde Evliyalar Parki'ni Ziyaret Etti

Melikgazi Belediye Baskani Doç. Dr. Mustafa Palancioglu, Mimar Sinan Evliyalar Parki’nda hizmet verdikleri salça kaynatma alanini ziyaret etti. Burada salça kaynatan vatandaslarla bir araya gelen Baskan Palancioglu, vatandaslarla sohbet ederek kolayliklar diledi.

Baskan Palancioglu, Salça Günleri'nde Evliyalar Parki'ni Ziyaret Etti
Melikgazi Belediyesi’nin, vatandaslarin sosyal hayatlarini zenginlestirmek ve geleneksel lezzetleri yasatmak amaciyla Belsin, Eskisehir Baglari ve Mimar Sinan Evliyalar Parki’nda düzenledigi salça kaynatma etkinlikleri halkin büyük begenisini topluyor. Vatandaslar aileleriyle temiz ve düzenli bir ortamda salça kaynatmanin keyfini çikarirken, birbirleriyle de tanisip bilgi alisverisi yaparak sosyal baglarini güçlendiriyor.

“Birlik beraberlige vesile olarak kültürümüzü yasatiyoruz”

Melikgazi Belediyesi’nin düzenledigi bu tür projeler sayesinde toplumsal dayanismanin arttigini vurgulayan Melikgazi Belediye Baskani Doç. Dr. Mustafa Palancioglu, “Melikgazi Belediyesi olarak belki de bir belediyenin yapabilecegi en zor islerden birini yapiyoruz. Bir buçuk ay boyunca üç vardiya ve 150 kisiyle 7/24 hizmet vermeye devam ediyoruz. Vatandaslarimiz burada 50 adet bakir kazanimizi kullanarak altisar-sekizer saat arayla salça kaynatiyorlar. Rezervasyonlu bir sekilde, salça kaynatmak için gerekli malzemelerin satisinin yapildigi ve her türlü hizmetin verildigi alanlarimizda etkinligimiz devam etmekte. Salça Günleri etkinliklerimiz Belsin bölgesi Kocatepe Mahallesi, Eskisehir Baglari ve Mimar Sinan Evliyalar Parki olmak üzere üç noktada hizmet veriyor. Toplamda 3000 aileyi geçen bir talep olustu. Bu taleplerin 1500’ü salça kaynatma islemlerini tamamladilar. Önümüzdeki günlerdeki rezervasyonlarimizi doldurduk. Yogun talepten dolayi etkinligimizi muhtemelen birkaç gün uzatacagiz. Birlik beraberlige vesile olarak insanlarin ihtiyaçlarini karsiladigi ve ailecek piknik tadinda salçalarini kaynattigi güzel bir organizasyon. Emegi geçen tüm mesai arkadaslarimiza tesekkür ediyorum. Salçalarin agiz tadiyla yenmesini Cenab-i Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Baskan Palancioglu, 08 Eylül tarihine kadar Mimar Sinan Evliyalar Parki’nda devam edecek olan Salça Günleri’ne katilmak isteyen vatandaslarin 0 501 387 25 22 numarali hatti arayarak rezervasyon yaptirabileceklerini belirtti.

Melikgazi Belediyesi’nin Salça Günleri etkinligindeki sunulan imkanlardan oldukça memnun olduklarini vurgulayan vatandaslar, Melikgazi Belediye Baskani Doç. Dr. Mustafa Palancioglu’na ve mesailerine devam eden personellere tesekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA