Acili Anne Açiklamasi 'Hanginize Yanayim'

Izmir’in Bornova ilçesinde ayrilmak üzere oldugu esi tarafindan 4 çocugundan 3’ü öldürülen ve 11 yasindaki kizi agir yaralanan anne Naciye Akkaplan, evlatlarinin cenazesinde ’Hanginize yanayim’ seklindeki feryatlari yürekleri dagladi.

Acili Anne Açiklamasi 'Hanginize Yanayim'
Izmir’in Bornova ilçesinde 3 ay önce esi Naciye Akkaplan ile bosanma karari alarak ayri yasamaya basladiklari ve bunalima girdigi ögrenilen Vesim Simsek (45), beraber yasadigi 4 çocugunu daglik alana götürüp tabancayla her birine ates etti. Meydana gelen aci olayda 2 yasindaki Ceylin, 4 yasindaki Cemre ve 14 yasindaki Nira olay yerinde hayatini kaybederken 11 yasindaki Hira Nur isimli çocuk ise olaydan agir yarali olarak kurtuldu. Çocuklarini vurduktan sonra kendisine de ates eden Vesim Simsek de agir yarali olarak hastaneye kaldirildi.

Yasanan vahim olay sonrasi hayatini kaybeden 3 kiz kardes annelerinin yasadigi Manisa’nin Salihli ilçesinde dualarla son yolculuklarina ugurlandi. Hz. Ömer Camisinde ögle namazini müteakip kilinan cenaze namazi öncesi anne Naciye Akkaplan, çocuklarinin tabutuna sarilarak her biriyle ayri ayri helallesirken "Hanginize yanayim" seklindeki feryatlari yürekleri dagladi. Cenaze namazini kildiran Salihli Müftüsü Ali Çebi ise 3 kiz kardes için "Çocuklar zaten cennetlik, helallik almaya gerek yok. Onlar çocuktur cennete gideceklerdir" diyerek helallik almadi.

Öte yandan baba Vesim Simsek ve kizi Hira Nur’un Izmir’de yogun bakimda tedavilerinin devam ettigi ögrenildi.
Kaynak: İHA