Yangin Ihbarina Giden Itfaiye Ekiplerinin Dar Sokak Ve Agaç Sinavi

Antalya’da yangin ihbarina giden itfaiye ekipleri, dar sokaklarda ilerlemekte güçlük çekti, araçlardan biri sokakta yola meyilli sekilde duran agaca takili kaldi. Ihbarin asilsiz olmasi sevindirirken, üst kismi yola meyilli agaca takilan itfaiye aracinda zarar meydana geldi.

Yangin Ihbarina Giden Itfaiye Ekiplerinin Dar Sokak Ve Agaç Sinavi
Olay, dün saat 17.30 siralarinda Muratpasa ilçesi Kizilsaray Mahallesi’nde meydana geldi. Yangin ihbari alan itfaiye ekipleri, belirtilen adresi aramaya basladi.

Adreste yangin olmadigini tespit eden ekipler, yan sokaklari da taramak için trafik akimini keserek ters istikametten ilerledi. Dar sokaklara giren ekipler, ilerlemekte güçlük çekti. Bu sirada ihbara en önde giden itfaiye araçlarindan birinin üst kismi, yola meyilli sekilde bulunan agaca takildi. Bir süre ilerlemeyen araç, agaçtan kendini kurtarmasina ragmen, sokagin darligi ve kaldirima park edilen araçlar nedeniyle manevra yapamayinca diger araçlarla birlikte sokaktan geri geri çikmak zorunda kaldi.

Agaca takilan itfaiye aracinda küçük çapli hasar meydana gelirken, ihbarin asilsiz çikmasiyla ekipler istasyonlarina dönüs yapti.

Bölge sakinlerinden Selahattin Kapukçu, sokaklarin dar olmasi ve agacin bulundugu konumun itfaiye ekiplerin isini güçlestirdigini belirterek, “Iyi ki yangin yoktu. Bu sokaktan itfaiyenin geçmesi imkansiz. Ambulans bile geçemiyor. Buna bir çare bulunmali” diye konustu.

Kaynak: İHA