Yillardir Atil Durumda Olan Park Karabük'e Kazandirildi

Karabük’te yillardir atil durumda olan Saat Kulesi Parki, Belediye Baskani Özkan Çetinkaya’nin talimati ile yenilenerek vatandaslarin hizmetine açildi.

Yillardir Atil Durumda Olan Park Karabük'e Kazandirildi
Belediye Baskani Özkan Çetinkaya’nin seçim vaatlerinden biri olan Saat Kulesi Parki’ndaki çalismalar tamamlandi. Yillardir atil durumda bulunan park, çevre düzenlemesi ile yenilenerek vatandaslarin hizmetine açildi. Törende konusan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, “Hem TOKI’lerimiz, hem de millet bahçemiz kisa sürede tamamlanir, vatandasimizin hizmetine sunulur ve bu sekilde de Karabük’teki vatandaslarimizin yasam kalitesine, vatandaslarimiza dokunan hizmetler bu sekilde devam eder. Karabük’ün geçmisinde içinde bulundugumuz bu park gerçekten çok kiymetli ve vatandaslarimizin nefes aldigi, gelip burada çevre ve dogayla iç içe sosyallestigi bir ortamdi” dedi.

Yavuz, egitimden ulasima, sagliga, güvenlige, kültür ve turizme kadar birçok noktada çalismalarin devam ettigini ifade etti.

Belediye Baskani Özkan Çetinkaya ise, yillardir atil durumda olan saat kulesini yeniden sehre kazandirmanin mutlulugunu yasadiklarini aktararak sunlari söyledi:

“Saat Kulesi Parki ailelerimizin, dostlarimizin bir araya gelecegi 120 kisilik oturma alanina sahip bir bulusma alani olacaktir. Hafta sonlari halkimizin burada kuracagi kahvalti, sohbet masalarina ücretsiz çay ikrami vermekten seref duyacagiz. Ayrica burada normalde parklarda disaridan yiyecek getirmek yasaktir derler ama burada disaridan getireceginiz kahvaltiliklar olsun, yiyecekler olsun hepsi serbest.”

“Buralar onlarca kez yapildi ama onlarca kez sahipsiz kaldi” diyen Çetinkaya, “Istiyoruz ki bundan sonra sahipsiz kalmasin. Karabüklü çocuklar, aileler bu parklarda güzel vakit geçirsin istiyoruz. Karabük’ümüzün sosyal ve kültürel hayatina katki sunan bu park, proje sehrimizin maneviyatina ve sosyal hayatina katki sunacaktir. Belediye olarak Karabük’ümüzü daha yasanabilir sehir haline getirmek için canla basla hizmet etmeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan dua ve kurdele kesimi ile açilisi yapilan parkin gezilmesiyle program sona erdi.
Kaynak: İHA