Türkiye Ve Rusya'nin Birlesik Kara Devriyesi, Baris Pinari Harekat Bölgesi'nde Yeniden Baslatildi

Türkiye ve Rusya Federasyonu arasinda güvenlik durumu nedeniyle durdurulan birlesik kara devriyesi faaliyeti yeniden baslatildi.

Ilk olarak 1 Kasim 2019 tarihinde faaliyeti gerçeklestirilen birlesik kara devriyesi (BKD), imzalanan Soçi Mutabakati ve uygulama esaslarina göre Baris Pinari Harekati Bölgesi’nin batisinda ve dogusunda icra ediliyordu.

Bu çerçevede 5 Ekim 2023 tarihine kadar 344 birlesik kara devriyesi faaliyeti icra edilirken bölgedeki güvenlik durumu nedeniyle devriye faaliyetleri durdurulmustu. Geçen sürenin ardindan Türkiye ve Rusya arasindaki birlesik kara devriyesi faaliyetinin 22 Agustos tarihinde 4 araç ve 24 personelin katilimi ile Baris Pinari Harekat Bölgesi’nde baslatildigi Milli Savunma Bakanligi tarafindan açiklandi.

Konuya iliskin Milli Savunma Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, “Ülkemiz sinirlarinin ve bölgedeki sivil halkin güvenliginin saglanmasi, Suriye’nin kuzeyinde istikrarin tesis edilmesi, Türkiye’nin ABD ve RF ile vardigi mutabakat geregi bölgeden çikmasi gereken PKK/YPG-SDG terör örgütüne ait kontrol noktasi, karargah ve askeri yapilarin tespit edilmesi, terörle mücadelede Türk-Rus isbirliginin sergilenmesi maksadiyla BKD faaliyetine müteakip dönemde devam edilmesi planlanmaktadir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA