Baskan Böcek, Moskova Ulasim Zirvesi'nde Antalya'yi Anlatti

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, Moskova’da 140’tan fazla ülke temsilcisinin katilimiyla düzenlenen Uluslararasi Ulasim Zirvesi’nde Antalya’yi anlatti. Moskova Hükümeti ile ulasim, turizm ve dijitallesme alanlarini içeren is birligi protokolünün de imzalandigi zirvede konusan Baskan Muhittin Böcek, “Her alanda gelisen ve büyüyen bir Antalya için azimle gururla çalismaya devam ediyoruz” dedi.

Baskan Böcek, Moskova Ulasim Zirvesi'nde Antalya'yi Anlatti
Moskova Ulastirma ve Yol Altyapisi Gelistirme Departmani ile Moskova Dis Ekonomik ve Uluslararasi Iliskiler Departmani tarafindan ortaklasa düzenlenen uluslararasi etkinlikte, sehirlerin gelisimi için olusturulabilecek is birligi firsatlari degerlendirildi. Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, burada yaptigi konusmada, “140’tan fazla uluslararasi devlet ve hükümet yöneticisinin yer aldigi zirvede, dünya ülkeleri ile Antalya’mizda hangi projeleri uygulayabilecegimizi paylasma ve daha iyi nasil gelistirebilecegimiz konularinda is birligimizi gelistirme firsati bulduk” dedi.

Nüfusa göre en çok araç Antalya’da

Baskan Böcek, zirvede Antalya’yi her yönüyle tanitan ve Büyüksehir Belediyesi’nin ulasim basta olmak üzere yaptigi çalismalari anlatan bir sunum yapti. Antalya’nin yilda 26 milyon turiste ev sahipligi yaptigini hatirlatan Baskan Böcek, ulasim ve trafikle ilgili konularda da bilgi verdi. Antalya’daki kayitli araç sayisinin 1 milyon 520 bin 457 oldugunu ifade eden Baskan Böcek, nüfusa göre en çok aracin Antalya’da oldugunu belirtti.

“Toplu tasimayi güçlendirecegiz”

Antalya’da toplu ulasimi yayginlastirmak için çalistiklarini söyleyen Baskan Böcek, “Her iki kisiye bir aracin düstügü Antalya’da araç kullaniminin azaltilmasi ve trafik yogunlugunun düsmesi için toplu tasimayi güçlendirmeye yönelik çalismalarimizi sürdürüyoruz” dedi.

Baskan Böcek, mevcutta 3 etap rayli sistem hizmeti bulundugunu belirterek 4 ve 5’inci etaplarin da hayata geçirilecegini vurguladi. Baskan Böcek, rayli sistem aginin genisletilmesiyle birlikte toplu ulasimin rahatlatilarak trafik sorununun azaltilmasinin hedefledigini ifade etti.

“Sehir içinde trafik rahatlayacak”

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, ihalesi tamamlanan 4. Etap rayli sistem hattinin, 18 kilometre ve 20 istasyondan olusacagini da belirtti.

Böcek yaptigi sunumda; “Antalya’da daha konforlu ve hizli tasima hizmeti sunacak yeni rayli sistem hatti ile sehir içi trafiginde önemli bir rahatlama saglanacak. Ayrica kentimiz ilk kez metro ile tanisacak” dedi.

Yerel ulasim için ortak çalisma

Baskan Böcek, Moskova Hükümeti Baskan Yardimcisi, Moskova Ulastirma ve Altyapi Strateji Gelistirme Baskani Maksim Liksutov ile imzalanan Ulasim, Turizm ve Dijitallesme alanlarini içeren isbirligi protokolüne de degindi. Baskan Böcek, “Protokole göre Antalya ve Moskova arasinda güncel ulasim verileri paylasilacak, ortak arastirma ve analizler yapilacak, yerel ulasim durumunu iyilestirmek için birlikte çalisilacak” dedi.

Kaynak: İHA