Kalbi Duran KOAH Hastasi ANKA'da Yasama Tutundu

Gaziantep’te evinde rahatsizlanan 66 yasindaki KOAH ve koroner arter hastasi, ailesi tarafindan solunumu durmus halde getirildigi ANKA Hastanesi’nden uygulanan tedavi sonrasi saglikli bir sekilde ayrildi.

Kalbi Duran KOAH Hastasi ANKA'da Yasama Tutundu
Gaziantep’te evinde aniden rahatsizlanan 66 yasindaki KOAH hastasi Bircan Sarman, ailesi tarafindan Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’ne getirildi.

Hastaneye solunumu, kalbi durmus vaziyette gelen Sarman’a, Iç Hastaliklari Uzmani Dr. Seyfi Yilmaz tarafindan müdahale edildi. Kalp masaji (CPR) ile hayati döndürülen ve solunum cihazina baglanan Sarman, yogun bakim ünitesinde hemen tedaviye alindi. Dördüncü gün komadan çikan ve 1 hafta boyunca yogun bakim ünitesinde tedavi olan Sarman, saglikli bir sekilde hastaneden taburcu olmanin mutlulugunu yasadi. Hastaneye nasil geldigini hatirlamadigini belirten Sarman, “Saglikli olmak hayattaki en güzel sey. Beni iyi etmek için büyük çaba sarf eden Dr. Seyfi Yilmaz, ve saglik personellerine tesekkür ederim” dedi.

“Su an durumu çok iyi”

Sarman’in tedavisini gerçeklestiren Iç Hastaliklari Uzmani Dr. Seyfi Yilmaz, bu gibi durumlarda erken müdahalenin önemli olduguna dikkat çekti. Dr. Yilmaz, “Hastamiz bize geldiginde solunumu yoktu, kalbi durmustu. Önce kalp masaji ile hastamizin hayati düzelme sagladik. Ardindan hastamizi yogun bakimda tedaviye aldik. Hastamiz dördüncü gün komadan çikti. Su an durumu çok iyi. KOAH, kalp ve damar hastaliklari ve agir zatürre gibi akcigere iliskin enfeksiyon hastaliklarinda solunum yetmezligi gelisebilir. Bu durum ileri boyutlara vardiginda vücuttaki oksijenlenmenin bozulmasina ve ölüme kadar gidebilen ciddi sorunlara yola açabilir. Ciddi solunum yetmezligi bulunan hastamizi tedavi süreci boyunca yogun bakim ünitemizde solunum ve hayati fonksiyonlari açisindan sürekli takip altinda tuttuk. Bozulmus kan degerlerine bagli olarak hastalarda ciddi komplikasyonlar meydana gelebilecegi için yogun bakim ünitemizde kan normale dönünceye kadar da tedavi sürecinde müsahede altinda tuttuk ve uyguladigimiz tedavi sonrasi hastamizi saglikli bir sekilde taburcu etmenin mutlulugunu yasiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA