Dügününe 15 Gün Kala Kalp Krizi Geçiren 19 Yasindaki Gelinin Ölümü Yürekleri Dagladi

Hatay’in Antakya ilçesinde dügününe 15 gün kala kalp krizi geçirerek ölen Idal Sahin’in vefati ailesinin içini parçaladi. Kizlarinin mezarina gelin duvagini ve gelinlik provasinda kullandigi çiçegini birakan aile yürekleri dagladi.

Dügününe 15 Gün Kala Kalp Krizi Geçiren 19 Yasindaki Gelinin Ölümü Yürekleri Dagladi
Antakya’nin Günyazi Mahallesi’nde yasayan Mehmet Sahin ile Himeme Sahin çiftinin 19 yasindaki kizi olan Idal Sahin, dügününe 15 gün kala kalp krizi geçirerek hayatini kaybetti. Depremden önce Sergen Küçük ile nisanlamak için gün sayan Idal Sahin’in ninesi öldügü için nisan olmadi. Depremden sonra nisanlanan Idal Sahin, 14 Temmuz’da evlenmek için gün sayarken bu kez dayisi vefat ettigi için dügün ertelendi. 40 gün sonra evlilik hazirligi yapan Sahin, 3-4 Eylül tarihinde gerçeklesecek dügününe gün sayarken kalp krizi geçirerek hayatini kaybetti. Hayatini kaybeden Idal Sahin’in cenazesi mahalle mezarligina defnedildi. Baba Sahin, evladinin acisini dindiremedigini söyledi.

Genç yasta hayatini kaybeden genç kizin mezarinaysa gelin duvagi ve gelinlik provalarinda kullandigi çiçegi birakildi.

"Kizim, oturdugu yerde Hakk’in rahmetine kavustu ve nisanlisinin kucaginda öldü"

Kizinin evlilik süreci öncesi yasanan talihsizliklerinden bahseden baba Mehmet Sahin, yüreginin yandigini ifade ederek, "2 oglum 1 kizim var. Kizim 19 yasindaydi. Oturdugu yerde Hakk’in rahmetine kavustu, nisanlisinin kucaginda öldü. Kalp masaji yapmamiza ragmen geri döndüremedik. Depremden önce nisan takacagimiz günde nenesi öldü, takamadik. 40 gün sonra nisan taktik. Dügünü 1 yil sonraya erteledik. Dügünü 14 Temmuz’da yapacaktik ama dayisi ölünce tekrardan erteledik. Dügünü yapamadik. Bu sefer 4 Eylül’de olsun dedik ama dügününe 15 gün kala kizim Hakk’in rahmetine kavustu. Allah rahmet eylesin. O kadar büyük bir acim var ki yasayan sadece bilir. Ates düstügü yere yakar. Yüregimiz ve kalbimiz çok yaniyor. Nereye baksak onun yüzünü görüyorum. Onsuz gelecegi nasil geçirecegimizi bilmiyoruz. Yasar miyiz, yasamayiz onsuz. Onu da bilmiyoruz" dedi.



"Kizim gelinlik giyecegine kefen giydi"

Kizinin gelinlik giyecegine kefen giydigini ifade eden acili baba Sahin, kizinin gelinlik provalarinda kullandigi çiçegi mezarina biraktiklarini ifade ederek, "’Baba benim bir tane kizim olacak’ dedi.

Kizimin daha kizi olmadan ona elbise almisti. Bana ’erkek olursa baba hemen senin adini koyacagim, ismi Mehmet olacak’ dedi.

Nisanlisina ’senin babanin adini koymayacagim’ dedi.

’Baba senin adini ve seni çok seviyorum.’ Ben de ’seni çok sevdigimi çok iyi bilirsin. Benim ruhum senin ruhundur kizim’ dedim. O kadar bagliyiz ki sadece biz biliriz. Kimse bizim acimizi bilemez ve paylasamaz. Acimiz çok taze ve çok büyük. Bu çiçekler prova döneminde gelinlik giyip prova yapiyordu. Oradaki hanimlar provada her seyini hazirladilar. Gelinlik giyecegine kefen giydi. Arkadaslar geldi. Mezarin basinda gördügünüz gibi buraya taktilar. Kafasina takacagina mezarin basina taktilar" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA