Depremde 10 Saat Enkazda Kalan Genç Kaleci Hayallerini Yasatmak Için Yesil Sahalara Döndü

Hatay’da deprem öncesi amatör olarak futbol oynayan 21 yasindaki Görkem Çakmak, aylarca gördügü tedavinin ardindan yeniden yesil sahalara döndü. Asrin felaketinde ailesini kaybeden genç futbolcu, hayallerinin pesinden kosmak istiyor.

Depremde 10 Saat Enkazda Kalan Genç Kaleci Hayallerini Yasatmak Için Yesil Sahalara Döndü
Kahramanmaras merkezli depremlere Hatay’in Samandag ilçesinde yakalanan 21 yasindaki Görkem Çakmak, yaklasik 10 saat enkaz altinda kalarak yaralandi. Asrin felaketinde ayni enkazda yakinlarini kaybeden Çakmak, İçel ve Ankara’da gördügü tedavinin ardindan sagligina yeniden kavustu. Deprem öncesi Bölgesel Amatör Lig’de Antakya Belediyespor’un kalesini koruyan genç futbolcu, Samandag Belediyesi Geleneksel Mahalleler Arasi Tahsin Demir Futbol Turnuvasiyla yesil sahalara yeniden döndü. Genç kaleci ailesinin ve kendinin yarim kalan hayallerini yasatmak için eski formuna dönmek istiyor.

“Kaleciyim, depremden önce bal liginde oynuyordum”

Depremde enkaz altinda kalan yarim kalan hayallerini yasatmak için yesil sahalara döndügünü belirten Görkem Çakmak, "Depremde enkaz altinda kaldim çok kötü bir durumdu enkaza bütün ailemi kaybettim. Enkazdan sag çiktiktan sonra bir sürü operasyon geçirdim. Ankara ve İçel’de birçok tedaviden geçtim. En sonunda bir hayalim vardi, ailemin de bir hayaliydi. Hayalimiz benim futbol oynamam ve futbolcu olmamdi. Ben bu hayalimi bir süre ara vererek yeniden geri döndüm futbola. Bu hayalimin gerçeklestirmemin tek sebebi aileme verdigim sözden dolayiydi ailemi mutlu etmek istiyordum. En basta hayata tutunmam gerekiyor ve hayata tutunacagim. Tabi bunu futbol sayesinde yapiyorum, çünkü futboldan çok ayri bir zevk aliyorum. Beni mutlu yapiyor yavas yavas futbola da döndüm ve yavas yavas daha yükseklere gidecegimi düsünüyorum. Buna inaniyorum daha basaracagim bir sürü yol var ve bunlari da basaracagim inaniyorum. Kaleciyim, depremden önce bal liginde oynuyordum. Birinci kaleciydim çok iyi seviyeye gelmistim. Tabi deprem felaketi engel oldu buna ama yine de düzeltecegime inaniyorum yeniden o potansiyele kavusacagima inaniyorum ‘’dedi.

Kaynak: İHA