Datça'daki Orman Yanginiyla Ilgili Tutuklu Sayisi 2'Ye Yükseldi

Mugla’nin Datça ilçesindeki orman yanginini çikardigi tespit edilen bir süpheli daha jandarma ekiplerince yakalandi. Sahis çikarildigi adli makamlarca tutuklanirken, yanginla ilgili tutuklu sayisi 2’ye yükseldi.

Datça'daki Orman Yanginiyla Ilgili Tutuklu Sayisi 2'Ye Yükseldi
Edinilen bilgiye göre, 18 Agustos’ta Domuzçukuru mevkiindeki ormanlik alandan dumanlar yükselmeye basladi.

Ihbar üzerine bölgeye Datça Orman Isletme ve itfaiye ekipleri ile Datça MAG-AME ekipleri sevk edildi. Kisa sürede bölgeye gelen ekipler, yangina karadan müdahale ederken, 2 helikopterle de havadan söndürme çalismalarina destek verildi.

Ekiplerin hizli müdahalesi ile yangin kisa sürede kontrol altina alinirken, yanginin çikis nedeninin belirlenmesi için jandarma ekipleri çalisma baslatti.

Yapilan arastirmalar sonucunda 2 yabanci uyruklu vatandasin yangini çikardigini tespit eden jandarma ekipleri, 1 süpheliyi ayni gün yakalarken, ikinci süphelinin bulunmasi için genis çapli çalisma baslatti. Yapilan çalismalar sonucunda ikinci süpheli de kiskivrak yakalandi. Gözaltina alinan 2 yabanci uyruklu süpheli de sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA