Çorum'da Dügünlerde Silah Atan 41 Magandaya 75 Bin TL Ceza

Çorum Il Jandarma Komutanligi ekipleri tarafindan yapilan denetimlerde dügün ve asker eglencelerinde havaya ates açan 41 kisiye 75 bin 304 TL idari para cezasi uygulandi.

Il Jandarma Komutanligi ekipleri tarafindan, “silahsiz dügün, silahsiz eglence” slogani ile il genelindeki dügünlerde denetimler siklastirildi.

Dügün ve eglencelerde havaya ates açilmasi sebebiyle yasanan can kayiplarinin ve yaralanmalarin önlenmesi amaciyla Çorum Il Jandarma Komutanligi tarafindan “silahsiz dügün, silahsiz eglence” slogani ile denetimler arttirildi.

Bu kapsamda Il Jandarma Komutanligi tarafindan sorumluluk bölgesinde icra edilen dügün, eglence, askere ugurlama vb. etkinliklerde resmi ve sivil görevlendirilen ekipler araciligiyla yapilan kontrollerde; 8 tabanca, 6 av tüfegi, 5 kurusiki tabanca ele geçirildi. Denetimlerde izinsiz dügün ve eglence düzenleyenler ile söz konusu etkinliklerde silahla ates ettigi tespit edilen 41 sahis hakkinda adli ve idari islemler yapilarak 75 bin 304 TL idari para cezasi uygulandi.

Çorum Valiligi’nden yapilan açiklama da “ Izinsiz etkinlik yapilmasi ve etkinlikler esnasinda atesli silah kullanildiginin tespit edilmesi halinde Türk Ceza Kanunu’nun 170’inci maddesinde düzenlenen "Genel Güvenligin Kasten Tehlikeye Sokulmasi" ve Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesinde “Emre Aykiri Davranis” hükmü ile 5442 sayili Il Idaresi Kanunu’nun 11/c ve 66’nci maddelerine göre gerekli yasal islem yapilmaktadir. Vatandaslarimizin silahla ates edilmesi olaylarini 112 Acil Çagri Merkezi üzerinden Jandarma’ya bildirmesi, üzücü olaylarin önlenmesine büyük katki saglayacaktir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA