'Çember-21' Operasyonlarinda Aranan 4 Bin 491 Kisi Yakalandi

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, yurt genelinde son 5 günde aranan kisilere yönelik düzenlenen "Çember-21" operasyonlarinda, çesitli suçlardan aranan 4 bin 491 firarinin yakalandigini bildirdi.

Yerlikaya’nin sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamaya göre, 81 ilde 5 günde çesitli suçlardan aranan kisilere yönelik operasyonlar düzenlendi.

Hakkinda yakalama kaydi bulunan 4 bin 491 firari yakalandi.

Bu kisilerden 4 bin 455’inin 5 yila kadar, 19’unun 5-10 yil arasi, 17’sinin ise 10 yil ve üzeri süredir arandigi tespit edildi.

Yakalananlardan 690’inin hirsizlik, 291’inin dolandiricilik, 130’unun yagma, 118’inin adam öldürme, 128’inin cinsel suçlardan, 860’inin narkotik suçlardan, 26’sinin terör suçlarindan ve 400’ünün de kaçakçilik ve organize suçlarini isledikleri için arandigi belirlendi.

Söz konusu firarilerin yakalanarak adalete teslim edildigini ifade eden Bakan Yerlikaya, sunlari kaydetti:

"Firari suçlular için çember daralmaya devam ediyor. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; firari suçlularin sokaklarimizda gezmelerine asla izin vermeyecegiz. Ailelerimizin huzurunu kaçirmalarina müsaade etmedik, etmeyecegiz. Operasyonlari yöneten valilerimizi, kaymakamlarimizi, il jandarma komutanlarimizi, il emniyet müdürlerimizi, sahil güvenligimizi ve operasyonlara katilan polislerimizi, jandarmalarimizi tebrik ediyorum. Milletimizin duasi sizinle."
Kaynak: İHA