Tarihi Ani Ören Yeri'nde Ilk Kez Balon Uçuruldu

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden olan ve UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Ani Ören Yeri’nde ilk kez sicak hava balon denemesi yapildi.

Tarihi Ani Ören Yeri'nde Ilk Kez Balon Uçuruldu
“Dünya Kenti”, “Medeniyetler Besigi”, “Binbir Kilise” ve “40 Kapili Sehir” olarak da adlandirilan Ani Ören Yeri’nde ilk denemeleri yapilan sicak hava balon uçumu vatandaslarin da ilgi odagi oldu.

Kars Valiligi himayelerinde Serhat Kalkinma Ajansi (SERKA) destegiyle hayata geçirilen sicak hava balonu uçusuyla Kars turizmine balon etkinliklerinin de kazandirilmasi amaciyla ilk deneme de yapilmis oldu.

Konuyla ilgili olarak açiklamalarda bulunan SERKA Genel Sekreteri Nurullah Karaca, “Biz ajans olarak sicak hava balon etkinligi planlamistik. Dünkü hava muhalefeti nedeniyle dünkü etkinligimiz bugüne kaldi. Bu etkinligin amaci da su, Kars gelisen bir turizm destinasyonu bu tarz turizm destinasyonuna yeni bir turizm etkinligi kazandirmak. Bu amaçla sicak hava balon etkinligini getirdik. Ani’de, Sarikamis’ta ve Çildir Gölü üzerinde bizde tipki Kapadokya’daki gibi bu sicak hava balonu faaliyetlerinin gelistirilmesini arzu ediyoruz. Bununla ilgili bir de çalismamiz var. Bunun teknik olarak olup olamayacagi bir çalisma yürütüyoruz bilimsel bir ekip tarafindan burada bunun demo diyebilecegimiz bir denemesini yapiyoruz” dedi.

Öte yandan, Ani Ören Yeri’nde ilk kez uçurulan sicak hava balonuyla vatandaslar da ilk deneyimlerini yapmis oldu. tarihi Ani Ören Yeri’nde uygun görüldügü halde balonlarla da dolasim yapilacak. Kente gelen yerli ve yabanci turistler tarihi Ani’ye havadan gözlemlemis olacak.
Kaynak: İHA