Deprem Bölgesinde Bereketli Üzüm Hasadi

Hatay’in lezzetiyle ün salan üzümünde bereketli hasat basladi. Üzüm tarlada kalitesine göre 20 TL ile 30 TL arasinda alici buluyor.

Deprem Bölgesinde Bereketli Üzüm Hasadi
Asrin felaketinin yaralarinin sarildigi Hatay’da afetzede üreticiler üreterek güçlenmeye devam ediyor. Türkiye’nin en bereketli topraklarindan olan Amik Ovasi’nda bulunan Hassa ilçesinin agizlarda tat birakan meshur üzümünde hasat basladi.

Sicak havanin dengesiz ilerlemesi nedeniyle verimin düstügü üzümde kalite bahçe bahçe degisiklik gösteriyor. Yurdun dört bir yanina gönderilen Hassa üzümü tarlada 20 TL ile 30 TL arasinda alici buluyor.

Tarim isçisi Fatma Yilmaz, damaklarda tat birakan Hassa üzümünün bölge halki için önemli bir gelir kapisi oldugunu belirterek, “Bunlar Hatay’imizin üzümleri, çesit çesit üzümlerimiz var. Bölgemiz üzümcülük ve zeytincilikle kalkiniyor. Üzümümüz oldukça lezzetli ve meshur” dedi.



“Markette üzüm fiyati 80 TL ama tarlada 3’te 1 fiyatina”

Hassa ilçesinde yas meyve komisyonculugu ve çiftçilik yapan Mehmet Kaya, üzümün tarla fiyatiyla market fiyati arasindaki farkina dikkat çekerek, “Bu yil üzümlerimizde verimler kisa, çiftçilerimiz emeginin karsiligini alamiyor. Hiç kaliteli olmayan yerlerimiz var, kalitenin yüksek oldugu noktalar var. Hassa’mizin üzümü aromasiyla Türkiye’de meshur. Gaziantep, Malatya ve diger illerde yetistirilen üzümlerden bizim üzümümüz daha kaliteli ve lezzetli. Tarlada fiyat 20 TL ve 30 TL arasinda degisiyor. Çiftçimiz bu durumda emegimizin karsiligini alamiyor. Markette üzüm fiyati 80 TL ama tarlada 3’te 1 fiyatina. Bu durum bizi üzüyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA