Çorum'da Ekmek Fiyatina Zam Geldi

Çorum Belediyesi Halk Ekmek Fabrikasi ekmek gramaji ve fiyatinda düzenlemeye gitti. Halk Ekmek büfelerinde 3 Agustos Cumartesi gününden itibaren 210 gram ekmek 7,5 TL’den satisa sunulacak.

Çorum'da Ekmek Fiyatina Zam Geldi
Çorum’da Firincilar Odasi’nin talebi üzerine ÇESOB tarafindan alinan kararin Çorum Valiligi’nce onaylamasi üzerine kentte ekmek fiyatlarinda artisa gidildi. Yapilan artisla birlikte firinlarda 1 Agustos’tan itibaren 200 gram ekmegin fiyati 10 TL oldu.

Halk ekmek 210 gram oldu

Çorum Belediyesi Halk Ekmek Fabrikasi ise piyasa fiyatlarinin altinda ve firinlarin daha üzerinde gramajda ekmek satisi yapacak.

Belediye Baskan Yardimcisi ve BELTAS Yönetim Kurulu Baskani Lemzi Çöplü, Halk Ekmek Fabrikasi tarafindan üretilen 200 gram ekmegin 210 grama yükseltildigini ve 7,5 TL’den satilacagini duyurdu. Çöplü, düzenlemenin 3 Agustos 2024 tarihi itibariyla uygulanmaya baslayacagini açikladi.

En son 1 Agustos 2023’te ekmek fiyatinda artis yaptiklarini hatirlatan Çöplü, “Biz öncelikle halkimizi düsünerek bir yildir ekmek fiyatlarinda artis yapmadik. Gelinen süreçte yine halkimizin menfaatleri dogrultusunda piyasa fiyatinin altinda ve daha yüksek gramajla halkimiza ekmek arzimiza devam etmis olacagiz” dedi.



"Ihtiyaç sahipleri 5 liradan alacak"

Belediye Baskan Yardimcisi ve BELTAS Yönetim Kurulu Baskani Lemzi Çöplü, Çorum Valiligi Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi tarafindan belirlenen ihtiyaç sahipleri için ekmek fiyatinda artis yapmadiklarini ve 5 TL’den satmaya devam edeceklerini açikladi.

Çöplü, Halk Ekmek Fabrikasi olarak ihtiyaç sahiplerine yillik 600 bin adet ekmek arzi sagladiklarini açikladi.

Halk Ekmek Fabrikasi’nin saglikli ortamlarda üretim ve satis yaptigina da dikkat çeken Çöplü, "Halkimiza saglikli, güvenli, hesapli ve daha kaliteli ekmek sunmaya devam edecegiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA