Bayrakli Belediyesi, Can Dostlari Sahiplendirme Kampanyasi Baslatti
Sahipsiz sokak hayvanlarina donanimli rehabilitasyon merkezleriyle hizmet veren Bayrakli Belediyesi, can dostlari sahiplendirme kampanyasi baslatti. Bu kapsamda yil içinde yaklasik 4 bin sokak hayvani tedavi edilirken, 900 can dost kisirlastirildi 50 sokak hayvani da yeni yuvalarina kavusturuldu.

Rehabiltasyon merkezinde neler yapiliyor?
Öte yandan sokak hayvanlarinin yasam sartlarini iyilestirmek için çalismalarini sürdüren Bayrakli Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü, Dogançay’da yer alan rehabilitasyon merkezi ve Mansuroglu Mahallesi Sokak Hayvanlari Tani Ve Tedavi Merkezi Merkezi’nde toplam 60 köpek ve 40 kedi kapasitesiyle kisirlastirma, rehabilitasyon, tedavi ve asilama gibi tüm bakimlari gerçeklestirmeye devam ediyor. Bu kapsamda 2024 yili içinde 50 can dostu sahiplendiren ekipler, 894 can dostu kisirlastirdi, 3 bin 925 can dostun da tedavisini gerçeklestirdi.
Sicak bir yuva olun
Baskan Irfan Önal, “Bayrakli Belediyesi olarak biz yasatmayi seçiyoruz. Sokaktaki can dostlarimizin haklarini sonuna kadar savunacagiz ve üzerimize ne görev düsüyorsa yapacagiz. Sokak hayvanlarinin yasam sartlarini iyilestirerek yeni yuvalara kavusmalari için baslattigimiz kampanyaya da duyarli vatandaslarimizin katilimlarini ve desteklerini bekliyoruz” dedi.
