Vali Isin Açiklamasi 'Tarihi Ve Kültürel Mirasinin Korunmasina Yönelik Hazirlanan Projeler Önemli'

Kütahya Valisi Musa Isin, sehrin tarihi ve kültürel mirasinin korunmasina yönelik hazirlanan projelerin önemine dikkat çekti.

Vali Isin Açiklamasi 'Tarihi Ve Kültürel Mirasinin Korunmasina Yönelik Hazirlanan Projeler Önemli'
Kütahya merkez ve ilçe belediyelerinin gerçeklestirmeyi planladigi kamulastirma, proje ve restorasyon çalismalari için 2024 Yili Tasinmaz Kültür Varliklarinin Korunmasina Ait 1’inci Katki Payi Dagitim Toplantisi, Vali Musa Isin’in baskanliginda yapildi. Valilik Toplanti Salonunda gerçeklestirilen Tasinmaz Kültür Varliklarinin Korunmasina Ait Katki Payi Toplantisi’nda, Kütahya Kalesi içerisinde yer alan II. Etap Büyük Hisar Sokak yol düzenleme uygulama isi, Merkez Yildirim Beyazit Mahallesi’ndeki Sümerbank Keramik Fabrikasi tasinmazinin röleve ve restitüsyon projelerinin hazirlanmasi isi, Simav Babuk Bey Hamami’nin teshis ve tanzim uygulama isi, Simav’in Demirci Belediyesi sinirlari içerisindeki tescilli okulun restorasyonu, Tescilli yapilarin kamulastirma, projelendirme, restorasyon ve bakim onarim isleri için tahsis edilecek ödenekler ele alindi.

Kütahya’nin tarihi ve kültürel mirasinin korunmasina yönelik hazirlanan projelerin önemine dikkat çeken Vali Isin, projelerin hayata geçirilmesi için imkanlar dahilinde gereken destegin verilecegini ifade etti.

Kaynak: İHA