Trenler Su Firmasinin Reklami Ile Kaplandi Açiklamasi Vatandas Manzarasiz Tren Yolculuguna Tepki Gösterdi

TCDD’ye ait hizli trenlerin bir kismi Sakaryali firma Buzdagi su reklami ile kaplandi. Tren yolculugu yapan ve manzaralari kapanan yolcular ise duruma tepki gösterdi. Bunun üzerine firma konuya iliskin açiklama yayinladi.

Trenler Su Firmasinin Reklami Ile Kaplandi Açiklamasi Vatandas Manzarasiz Tren Yolculuguna Tepki Gösterdi
Fabrikasi Sakarya’da olan Buzdagi su firmasi TCDD’ye ait hizli trenlere reklam verdi. Bazi trenlerin dis cepheleri Buzdagi firmasinin reklami ile kaplandi. Verilen reklam sebebi ile trendeki pencerelerde kapandi. Disaridaki manzarayi göremeyen yolcular ise duruma sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Sosyal medyada bazi kullanicilar, “Yüksek Hizli Tren camlarina reklam giydirilmesi hiç hos olmamis”, “Tek bir zevkimiz vardi müzik dinleyip, bozkir izlemek onu da aldin”, “Hizli trende disarida manzara var ama göremiyorsunuz. Neden? Çünkü tüm camlari reklamla kaplamislar. Çünkü biz gemi ve deniz manzarasi yerine Buzdagi su reklami görmeyi tercih ederiz. Bosluk da birakmasaydiniz, isikta girmese olurdu” diyerek tepkilerini dile getirdi ve firmayi etiketledi.

“Tren yolculuklarinin keyfini bozdugu tespit edilen reklamlarin kaldirilmasi için gerekli çalismalari hemen baslattik”

Bunun üzerine Sakaryali su firmasindan açiklama geldi. Buzdagi firmasinin sosyal medya hesabi üzerinden yapilan yazili açiklamada, “Buzdagi Su olarak, müsterilerimizin ve toplumumuzun beklentilerini her zaman ön planda tutuyoruz. Bu dogrultuda, kamuoyunda da yer bulan, tren yolculuklarinda manzaralari kapatan reklamlar konusu üzerine hemen harekete geçtik. Buzdagi Su Yönetim Kurulu Baskanimiz Mahmut Kösemusul’un talimati ile tren yolculuklarinin keyfini bozdugu tespit edilen reklamlarin kaldirilmasi için gerekli çalismalari hemen baslattik. Yolcularimizin manzaralari özgürce seyrederek keyifli bir yolculuk yapmalarini saglamak bizim için büyük bir mutluluktur. Buzdagi Su olarak, toplumsal hassasiyetlere her zaman önem verdigimizi ve bu tür konularda hizli bir sekilde aksiyon almaya devam edecegimizi vurgulamak isteriz” ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA