Tokat'ta Siddetli Yagislar Tarim Arazilerini Vurdu

Etkili olan siddetli yagislar nedeniyle Türkiye’nin önemli tarim merkezlerinden Tokat’ta ekili araziler büyük zarar gördü.

Tokat'ta Siddetli Yagislar Tarim Arazilerini Vurdu
Tokat’in Zile, Yesilyurt ve Sulusaray ilçelerinde etkili olan siddetli yagislar, ekili arazilere büyük zarar verdi. Ekili alanlar kullanilmaz hale geldi. Yasanan taskinlarin ardindan Tokat Valisi Numan Hatipoglu, etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunarak zarar gören çiftçilerle görüstü.

“Devletimiz çiftçinin yaninda olacaktir”

Yesilyurt ilçesindeki hasar gören ekili arazilerde incelemelerde bulunan Tokat Valisi Numan Hatipoglu, “Öncelikle ülkemize geçmis olsun diyoruz. Karadeniz bölgesinde olaganüstü diyebilecegimiz bir dogal afet yasiyoruz. Zile ve Yesilyurt’u fazlasiyla vuran ve hasadin kalkmadigi zamanlarda gerçeklesen firtina nedeniyle vatandaslarimizin afetten etkilendigi alanlari gördük. Gelmis geçmis olsun diyorum. Muhakkak ki devletimiz gerekli her türlü program ve çalismayi gerçeklestirecek ve çiftçinin yaninda yer alacaktir” dedi.

Tokat’ta yasanan bu dogal afetin ardindan, bölgedeki çiftçiler magduriyetlerini dile getirirken, devletin desteginin kendileri için büyük önem tasidigini vurguladi.
Kaynak: İHA