Tarihi Hereke Kalesi'nde Kisa Film Festivali

Körfez Belediyesi tarafindan bu yil 2’ncisi düzenlenen Genç Kisa Film Festivali, tarihi Hereke Kalesi’nde gerçeklestirildi.

Tarihi Hereke Kalesi'nde Kisa Film Festivali
Körfez Belediyesi tarafindan 50. Altin Kiraz Kültür ve Sanat Festivali kapsaminda Tarihi Hereke Kalesi’nde gerçeklestirilen 2. Genç Kisa Film Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Bu yil da ilçedeki okullardaki ögrencilere verilen egitimler sonrasi filmler çekildi, düzenlenen 2. Genç Kisa Film Festivali ile sahnelendi. Ünlü isimlerin yer aldigi jüri, dereceye girenleri belirlerken oldukça zorlandi.

Jüri Baskanligini oyuncu Volkan Severcan yaparken, jüride; Murat Serezli, Emre Baser, Çigdem Tunç, Ferdi Akarnur, Cenk Torun, Tümay Özokur, Kocaeli Sehir Tiyatrolari Genel Sanat Yönetmeni Aydin Sigali, Izmitli oyuncu Engin Benli, KOÜ Iletisim Fakültesi Dekani Nigar Pösteki ve Körfez Belediye Baskan Yardimcisi Ibrahim Çirpan yer aldi.

Programda konusan Körfez Belediye Baskani Sener Sögüt, "Kültür ve sanat alaninda ilçemizde birçok projeyi hayata geçirdik. 2’ncisini gerçeklestirdigimiz Genç Kisa Film Festivali ile de gençlerimizi sanatin içine çekmeyi amaçladik. Özellikle bugün görüyoruz ki; çok da güzel bir projeye imza atmisiz. Tüm ögrencilerimizi gönülden, yürekten tebrik ediyorum" dedi.

Körfez Kaymakami Ugur Kalkar ise bu ortamda bulunmaktan duydugu memnuniyeti dile getirerek, "Ülkemizin birçok noktasinda böyle festivaller gerçeklestiriliyor. Körfez’i farkli kilan ise yola gençlerle çikilmis olmasi oldu. Her bir ögrencimizi tebrik ediyorum" diye konustu.

Protokol konusmalarinin ardindan kisa filmler izlendi ve jüri üyeleri tek tek gecenin enlerini belirledi.
Kaynak: İHA