Tabiat Parki'nda Balik Tutmak Isteyen Vatandasa Isletmeci Engeli

Sakarya ve Bolu sinirinda yer alan Sülüklü Göl Tabiat Parki’nda iddiaya göre ailesiyle balik tutmak isteyen bir kisi, isletme sahibinin zorbaligi ile karsi karsiya kaldi. Vatandas yasadigi zorbaligi kayit altina alirken görüntülerde bir kisinin suya tas atmasi, çocuklarin korkarak babalarinin yanina gelmesi dikkatlerden kaçmadi.

Tabiat Parki'nda Balik Tutmak Isteyen Vatandasa Isletmeci Engeli
Akyazi ilçesinde ikamet eden Adem Karahan iddiaya göre, ailesiyle birlikte hem vakit geçirmek hem de balik tutmak için Sülüklü Göl Tabiat Parki’na gitti. Karahan, burada balik tuttugu esnada tabiat parkinin isletmecisi oldugu öne sürülen kisi ve çalisani balik tutmak için ücret talebinde bulunarak ailenin eglencesine engel olmaya çalisti. Kayikla göle açilan isletme sahibi Karahan’in oltasinin misinalarini keserken çalisan sahis ise göle tas atarak balik tutmasini engelledi. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma ve Doga Koruma ve Milli Parklar müdürlügünü temsilen kisiler geldi. Karahan’in balik tutmasinda herhangi bir sorun olmadigini belirten yetkililer, uyarilari sonrasinda bölgeden uzaklasti. Isletme sahibi ve çalisani yapilan uyarilara ragmen zorbaliklarina devam ederken Karahan ise o anlari saniye saniye cep telefonuyla kayda aldi. Görüntülerde, bir kisinin kayikla olta misinalarini kesmesi, bir kisinin göle tas atmasi, Karahan’in çocuklarinin korkarak babalarinin yanina gelmesi yer aliyor.

“Huzurumuzu kaçirdilar, çocuklarim perisan oldu ve korktular”

Ailesiyle gittigi tabiat parkinda isletme sahibinin zorbaligi ile karsilastigini belirten Adem Karahan, “Sakarya’nin sinirinda olan ve Akyazi ilçesi Dokurcun Mahallesi bölgesinde de yer alan Sülüklü Göl Tabiat Parki’na ailemle birlikte balik avi için gittim. Bana oradaki isletme sahibi balik avinin yasak oldugunu söyledi.

Bende gerekli mercilere basvurarak durumu teyit etmeye çalistim ve herhangi bir yasagin olmadigini ögrendim. Buna ragmen sabah saatlerinde isletme sahibi oltalarimi kesti, çalisani ise çocuklarimin üzerinden göle tas atti. Günümüzü rezil etmek için ellerinden geleni yaptilar. Gece saatlerinde ise olay yerine jandarma ve Milli Parklar görevlileri geldi ve bana balik tutabilecegimi söylediler. Buna ragmen sabah oltalarimi kesip zarar verdiler. Huzurumuzu kaçirdilar, çocuklar perisan oldu ve korktular” dedi.

Kaynak: İHA