Sakarya Büyüksehir'in Yeni Yol Hamlesi O Bölgenin Trafik Yükünü Hafifletecek

Sakarya Büyüksehir Belediyesi, Serdivan’da özellikle son dönemde artan trafik yükünü hafifletmek için açtigi 1. Cadde güzergahinda dolgu ve mekanik malzeme serimini de gerçeklestirerek sona dogru bir adim daha yaklasti. Proje bittiginde özellikle Yazlik, AVM’ler bölgesindeki trafik yogunlugu azalacak.

Sakarya Büyüksehir'in Yeni Yol Hamlesi O Bölgenin Trafik Yükünü Hafifletecek
Sakarya Büyüksehir Belediyesi kentsel tasarim ve cadde yenileme çalismalarinin yani sira yeni arterleri de sehir ulasimina kazandiriyor. Bu çerçevede Serdivan Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nden baslayacak alternatif bir güzergah için hazirliklarini tamamlayan Büyüksehir Belediyesi, özellikle Yazlik, AVM’ler ve Eski Kazimpasa Caddesi bölgesindeki trafik yükünü azaltmak için 1. Cadde projesine süratle basladi.

Yazlik ile AVM’lerin arasinda kalan ve Kazimpasa bölgesine uzanan yeni ulasim aksi, duble yol seklinde hazirlandi ve Yol Bakim ve Altyapi Koordinasyon Dairesi (YOLBAK) ekipleri isleme basladi.

Güzergah üzerindeki menfez çalismalari yapildi, baglantili yollarda ise yeni arterdeki kanalizasyon, yagmur suyu ve içme suyu hatlari birbirine entegre edildi ve altyapi bölgeye uzun yillar sorunsuz bir sekilde hizmet edecek sekilde tamamlandi. Dolgu malzemesi serimi ile baslayan zemin iyilestirme çalismalari mekanik malzeme serimi ile devam etti 12 bin ton mekanik malzeme serimi tamamen bittiginde üst yapi çalismalarina baslanacak. Beton kaldirim ve bordür insasindan sonra güzergâh sicak asfalta bulusacak.

Proje hizmete açildiginda Serdivan’da bir süre önce Aralik bölgesine dogru uzatilan 1. Cadde’ye (ayni isimde olan cadde) paralel sekilde trafik yükünü azaltacak. Serdivan’da AVM’ler, Çark Caddesi, Yildiz Mahallesi ve Yazlik’ta olusan trafigin yükü hafifleyecek. Konu ile ilgili Büyüksehir’den yapilan açiklama, “Sehrimizdeki caddelerde sürdürdügümüz dönüsüm çalismalarinin yani sira sehrimize yeni ulasim hatlari kazandirmak için çalismalarimiz sürüyor. Sehir ulasimina büyük katki saglayacak yeni caddemizde altyapi çalismalarimizi sürdürüyoruz. SASKI marifetiyle saglam altyapiya kavusan güzergahta dolgu islemleri tamamlanirken, mekanik malzeme serim çalismalarimiz devam ediyor” denildi.
Kaynak: İHA