Nasreddin Hoca Sanat Sempozyumu 23 Ülkeden 40 Sanatçinin Katilimi Ile Tamamlandi

Uluslararasi Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali kapsaminda düzenlenen Nasreddin Hoca Sanat Sempozyumu 23 ülkeden 40 sanatçinin katilimi ile tamamlandi.

Nasreddin Hoca Sanat Sempozyumu 23 Ülkeden 40 Sanatçinin Katilimi Ile Tamamlandi
Uluslararasi Nasreddin Hoca Festivalinin sanatla dolu geçmesi adina düzenlenen Nasreddin Hoca Sanat Sempozyumu sona erdi. 23 ülkeden 40 sanatçinin katildigi sempozyumunda ressamlar Nasreddin Hoca temali sanatlarini icra etti. Sivrihisar’da bulunan Ermeni kilisesinde 3 gün boyunca eserlerini sergileyen ressamlar vatandaslara eserlerini uygulamali olarak gösterme firsati buldular. Sempozyum sonunda ise yaptiklari eserleri sergileyen sanatçilarin bu eserleri Sivrihisar Belediye Baskani Habil Dökmeci tarafindan Sivrihisar Belediyesi içerisinde sergilenmeye basladi.

Baskan Dökmeci, katilim saglayan tüm sanatçilara tesekkür ederek plaket takdim etti. Dökmeci, yaptigi konusmada, “Uluslararasi Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivallerimiz bundan sonra daha da çok sanat agirlikli olacak. Burada sizleri agirlamaktan mutluluk duyuyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dedigi gibi “Bir millet sanattan ve sanatkardan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Böyle bir millet bir ayagi topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir. Sanatsiz kalan bir milletin hayat damarlarindan biri kopmus olur” sözleriyle katilim saglayan tüm sanatçilara tesekkür etti.
Kaynak: İHA