Milletvekili Ölmeztoprak, 'Tek Tesellimiz Can Kaybinin Olmamasi'

Malatya’da dün aksam saatlerinde Yesilyurt ilçesine bagli Çavusoglu Mahallesi Çirak Caddesi üzerinde bulunan bir hirdavatçi dükkaninda yasanan patlama sonrasi çikan yanginda bir esnaf ile 2 itfaiye eri yogun dumandan etkilenirken yaklasik 25 isyeri de yangindan etkilendi.

Milletvekili Ölmeztoprak, 'Tek Tesellimiz Can Kaybinin Olmamasi'
Kentteki tüm itfaiye ekiplerinin seferber oldugu yangina, polis TOMA’larida müdahale bulunurken, gece yarisi kontrol altina alinan yangin söndürüldü.

Bölgeye gelerek yangin söndürme çalismalari hakkinda yetkililerden bilgi alan AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, yangindan is yerleri etkilenen esnafa geçmis olsun dileklerini iletti. Bölge esnafi ile bir süre görüsen Ölmeztoprak, yanginin kontrol altina alindigini belirterek, tek tesellinin can kaybinin olmamasi oldugunu kaydetti.

“Ilgili birimlerin tamami teyakkuza geçirildi”

Yanginin gece yarisi kontrol altina alinarak söndürüldügünü ifade eden AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, “Sanayi sitemizde meydana gelen yangin kontrol altina alinarak söndürüldü. Çok sükür can kaybimiz yok Büyüksehir Belediyemizin itfaiye daire baskanliginin tüm ekibiyle ve araç gereçleriyle yangina müdahale ettigi alanda iki metropol belediyemiz araçlari, takviyeler, çesitli ön çalismalar için is makinalari ve tüm envanteri ile Malatya’mizin ilgili birimleri yanginin çiktigi alanda kontrol amaciyla teyakkuz halinde ve koordine bir sekilde çalismaya devam etti. Olay mahalinde ilk ziyaret ettigimiz yer ambulanslarin içleri oldu. Yine sükürler olsun ki agir durumda olmayan duman etkilenmesi ve tansiyon yükselmesi pozisyonlari söz konusuydu.Geçmis olsun dileklerimizi sunduk. Hatta araç basinda çalisan arkadasimiz tansiyonuna ragmen aracinin basina geçme konusunda çok israrciydi. Saglik müdahale aracinda kaldi elbette ancak bu çalisma sevki ve gayretini de tebrik ediyoruz.Yangindan etkilenen, geçimini temin ettigi mekani zarar gören hemsehrilerimizin yanina gidip geçmis olsun dileklerimizi ilettik, tam bir envanter çalismasinin ardindan insallah tek tek bu konudaki taleplerini yine yüz yüze dinleyip magduriyet yasamadan çözüm sunabilmek için elimizden geleni yapacagimizi da ifade etmeliyim. Tüm hemsehrilerimize, çalisanlarimiza geçmis olsun dileklerimi iletiyorum. Cenab-i Hak daha büyük afetlerden esirgesin” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA