Memurlar 24 Temmuz'da Bolu'dan Ankara'ya Yürüyecek Açiklamasi '3 Milyon 600 Bin Adim Atacagiz'

Bolu’dan Ankara’ya talepleri için yürüyüs gerçeklestireceklerini ifade eden Büro Memur-Sen Genel Baskani Yusuf Yazgan, "Bolu’dan Ankara’ya 3 milyon 600 bin adim yapiyor. Biz 3 milyon 600 bin adim atarak hükümete, ’3600’ü kamu çalisanlarina bir an önce yasalastirin, söz verildigi gibi 3600 ek göstergeyi kamu çalisanlarina verin’ diyecegiz" dedi.

Memurlar 24 Temmuz'da Bolu'dan Ankara'ya Yürüyecek Açiklamasi '3 Milyon 600 Bin Adim Atacagiz'
Büro Memur-Sen Genel Baskani Yusuf Yazgan Bolu’ya geldi. Bolu’da Köroglu Heykeli’nin önünde gazetecilere açiklamalarda bulunan Yazgan, talepleri için 4 maddeli eylem plani yaptiklarini ifade etti.

Ilk 3 eylem planinda istediklerini elde edemediklerini belirten Baskan Yazgan, Bolu’dan Ankara’ya seslerini duyurmak için yürüyüs yapacaklarini belirtti.

Bolu’dan Ankara’ya yürümelerinin sebebinin 3 milyon 600 bin adim sayisina denk oldugunu dile getiren Baskan Yazgan, 3600 ek göstergenin yasalastirilmasini istediklerini söyledi.



“Toplu sözlesme ikramiyesinin de ödenmesi için mücadelemiz bu anlamda devam ediyor”

Büro Memur-Sen Genel Baskani Yusuf Yazgan, "Büro Memur-Sen olarak bir eylemlik sürecini baslatmis bulunmaktayiz. Tabii kamu çalisanlarinin önemli sorunlari var. Bu sorunlarin sayisi çok ama en önemlilerini ele aldigimizda 3600 ek gösterge meselesi var. 3600 ek gösterge konusu, biliyorsunuz 4 meslek grubuna verilecekti. Daha sonra bizlerin yaptigi eylemlerle, söylemlerle bu diger meslek gruplarina da yayginlastirildi ancak Sayin Cumhurbaskanimiz tarafindan sözü verildi.

Çalisma Bakanimiz tarafindan sözü verildi.

Birinci dereceye gelmis tüm kamu çalisanlarina 3600 ek gösterge verilmesiyle ilgili olarak bir süreç var. Bu sürecin bir an önce sonuçlanmasini istiyoruz. Toplu sözlesme süresi bitmeden bu konunun bir an önce çözüme kavusturulmasi lazim. Diger taraftan Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) anayasa mahkemesine götürdügü ve toplu sözlesme ikramiyesi olarak niteledigimiz kamu çalisanlarinin aldigi ikramiye maalesef iptal edildi. Bununla ilgili de bir düzenleme yapilmasiyla da bir söz verildi.

Bu sözü de bekliyoruz" dedi.



"3 milyon 600 adim atarak yürüyüsümüzü gerçeklestirecegiz"

Baskan Yazgan, sözlerini söyle sürdürdü:

"3600 ek gösterge meselesinde toplu sözlesme de altina imza atiyoruz ve hala bekliyoruz. Bununla ilgili Büro Memur-Sen olarak 4 asamali bir eylem karari aldik. Bunlarin son asamasinda da Bolu’ya geldik. Bu meydandan insallah Bolu’dan Ankara’ya bir yürüyüs gerçeklestirecegiz. Bu sorunlarin çözüme kavusturulmasi için hükümetin bizim sesimizi duymasi için buradan Türkiye genelinden gelecek 81 ilden gelecek sube baskanlarimizla birlikte Ankara’ya bir yürüyüs gerçeklesecek. Birinci asamada ne yapmistik? Basin açiklamasiyla hükümete bu taleplerimizi iletmistik. Arkasindan kokart takma Türkiye genelinde takma yakalarimiza kokart takma eylemi yapmistik. Arkasindan da dilekçe eylemi baslatmistik. En son asama dördüncü asamada da Bolu’dan Ankara’ya yürüyecegiz. Neden Bolu? Çünkü Bolu’dan Ankara’ya 3 milyon 600 bin adim yapiyor. Biz 3 milyon 600 bin adim atarak hükümete, ’3600’ü kamu çalisanlarina bir an önce yasalastirin, söz verildigi gibi 3600 ek göstergeyi kamu çalisanlarina verin’ diyecegiz. Onun için Bolu’dan Ankara’ya 3 milyon 600 adim atarak yürüyüsümüzü kamu çalisanlariyla birlikte gerçeklestirecegiz."

Yürüyüsün gerçeklesecegi günü açiklayan Yazgan, "24 Temmuz’da baslayacagiz. Nasil bitiririz bilmiyoruz. Insallah 7-8 günlük bir süreç öngörüyoruz. Bolu’dan yürüyecegiz" dedi.

Kaynak: İHA