Her Yil Binlerce Misafir Agirlayan Maden Deresi Turizm Merkezi Haline Gelecek

Sakarya Büyüksehir Belediyesi’nin dönüsüm projesi baslattigi Sakarya’nin ‘nitelikli dogal koruma alani’ Maden Deresi’nde tehlikeli bölgelerde güvenli ve rahat yürünebilmesi için çelik konstrüksiyon merdiven, yürüme alani ve büyük bir seyir terasi insa edildi. Yüzde 80’i tamamlanan destinasyon, turizmin gözbebegi olacak ve Sakarya’yi bu alanda bir adim öteye tasiyacak.

Her Yil Binlerce Misafir Agirlayan Maden Deresi Turizm Merkezi Haline Gelecek
Sakarya Büyüksehir Belediyesi, sehrin sahip oldugu dogal güzelliklere ve tarihi mirasa sahip çikiyor. Bu alanlardan biri olan ve 2019 yilinda ‘nitelikli dogal koruma alani’ olarak ilan edilen, sehrin yüzyillardir en degerli tabiat alanlarindan bir tanesi Maden Deresi’nde de kapsamli bir çalismanin hazirligi yapilmisti. Büyüksehir Belediye Baskani Yusuf Alemdar’in yaptigi incelemeler sonrasinda islemler hizlandirildi ve çalismalarda ciddi bir yol alindi. Selalesi, dogal magaralari, piknik alanlari, patikalar ve yürüyüs alanlariyla kuzey bölgesinin en önemli dogal cenneti olan ve her yil binlerce misafirini agirlayan bu destinasyon, Büyüksehir’in yaptigi çalismayla sehir turizmini bir adim öteye tasiyor.

Park ve Bahçeler Dairesi Baskanligi, proje çerçevesinde ziyaretçilere güvenlik riski olusturan bölgeler üzerinde ciddi bir çalisma yapti. Dogal alan girisindeki 500 metrelik bölümde güvenlik seviyesi artirildi. 120 metrelik çelik konstrüksiyon merdivenin imalati tamamlandi. Ayrica sonraki bölümde yaklasik 1 buçuk kilometrelik alana yine çelik konstrüksiyon yürüyüs alani insa edildi. Proje, alanin yüksek bölümünde hazirlanan seyir terasiyla muhtesem bir görüntüye kavustu. Yürütülen bu çalismalarin iskelet kisimlarinin tamamlanmasiyla yüzde 80 seviyesine ulasildi. Çalisma, bu alanlarin üzerine yapilacak ahsap kaplamayla sona erecek.

Büyüksehir’den yapilan açiklamada, “Sakarya’mizin turizmine katki sunmak, dogal cennet niteligindeki bölgeleri vatandasimizin istifadesine sunmak için gayretle çalisiyor ve yeni projeler üretiyoruz. Yesili, mavisi, essiz tabiatiyla sehrin göz bebegi olan Maden Deresi tamamlamak üzere oldugumuz projeyle bambaska bir iklime kavusacak. En kisa sürede görüsmek üzere” denildi.
Kaynak: İHA