Erzurumlu Asirlik Çinar Aliye Nine'nin Erdogan Sevgisi

Erzurum’da yasayan Aliye Göger (101), Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan sevgisini yüreginden ve dilinden hiç eksik etmiyor.

Erzurumlu Asirlik Çinar Aliye Nine'nin Erdogan Sevgisi
Annesine bakmak için evlenmeyen ve bundan hiçbir zaman pisman olmadigini söyleyen Aliye Göger, en büyük hayalinin hacca gitmek oldugunu belirterek, “Eger okula gitseydim ya asker ya da polis olurum. Onlari çok seviyorum. Allah yar ve yardimcilari olsun.” dedi.



“Tayyip Pasamizi çok seviyorum”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’i hayatinda bir kez gördügünü ifade eden Aliye Nine, “Yillar önce Cumhurbaskanimizin Erzurum’a geldigini ögrendim ve araci olan bir komsumuzdan yardim istedim. Tayyip Pasamiz ile görüstüm. Ellerinden öptüm, o da benim ellerimden öptü. Benden bir istegim olup olmadigini sordu. Onu görmek benim için yetti. Kendisini çok seviyorum. Her gün dua ediyorum. Bana her gün yemek gönderiyor. Keske bir kez daha görebilsem ve onunla konusabilsem. Allah onu basimizdan eksik etmesin” dedi.



“Annem için anne olmadim”

Hiç evlenmedigini ve dünyaya bir daha gelse aynisini yapacagini söyleyen Aliye Nine, “Annem çok titiz birisiydi. Onun bu durumunu görünce evlenmeyi aklimdan çikardim. Çünkü benden baskasi ona bakamazdi ve ilgilenmezdi. Bundan dolayi hiçbir zaman pismanlik duymadim. Annem için anne olmadim. Anneme dair tek pismanligim; onun sözünü dinleyip hiçbir yere gitmedim. Simdiki aklim olsa her yeri gezer ve görürdüm” seklinde konustu.



“Hiç cep telefonum olmadi, internetin ne oldugunu bilmiyorum”

En büyük hayalinin hacca gitmek oldugunu ve hiçbir zaman cep telefonu kullanmadigini ifade eden Aliye Göger, sözlerine söyle deva etti , “Imkanim olsa hacca gitmeyi çok isterim. Ama halim ortada. Internetin ne oldugunu bilmiyorum. Hiç cep telefonum olmadi. Telefonum olsa ilk olarak bana sahip çikan Gül kizimi ve esi Ahmet’i ararim. Ondan sonra da Vali Beyi, esini ve oglunu ararim. Vali beyi çok seviyorum. Denizi de görmedim ve nasil bir sey oldugunu bilmiyorum. Gençlere tavsiyem ise; namazlarini kilmalari ve hayatlarini doya doya yasamalari. Çünkü gençlik geri gelmiyor, kiymetini bilsinler.”

“Okusaydim asker ya da polis olurdum”

Okula gitmeyen ama okuma-yazmayi kendi imkânlariyla ögrenen Aliye Nine, “Kardeslerim bana okuma ve yazmayi ögretti. Eger okula gitseydim asker ya da polis olmak isterdim. Onlari çok seviyorum. Her zaman gögsümde Cumhurbaskanligi forsunu, Türk bayragi ve polis amblemini tasiyorum. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin” diye konustu.

Kaynak: İHA