Çorum'da 15 Temmuz Sergisi Açiklamasi Fotograflarla O Gece Anlatildi

Çorum’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde açilan "Milletin Zaferi” adli fotograf sergisi 16 Temmuz’a kadar ziyarete açik kalacak.

Çorum'da 15 Temmuz Sergisi Açiklamasi Fotograflarla O Gece Anlatildi
Hitit üniversitesi tarafindan Çorum Valiligi ve Çorum Belediyesi isbirliginde Güzel Sanatlar Galeresi’ndeki sergide Iletisim Baskanligi’ndan temin edilen 15 Temmuz’a dair 60 fotograf sergilendi. "Milletin Zaferi" adiyla açilan sergi, 16 Temmuz’a kadar ziyarete açik kalacak. Sergi açilisinda konusan Hitit Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Nurcan Baykam, 15 Temmuz 2016’da devlete karsi bir darbe girisimi yapildigini hatirlatarak, buna karsilik da milletin kahramanca bir direnis sergiledigine dikkat çekerek bunun ders alinmasi ve unutturulmamasi gerektigini söyledi.



Sergide Iletisim Baskanligindan alinan 60 fotografin sergilendigini belirten Prof. Dr. Baykam, “Bu fotograflarin ortak bileseni ise milletimizin darbe girisimine karsi direnisi bizlere yansitmasi. Devletimize karsi bir daha böyle ihanet tablolarinin gerçeklesmemesi ve bunun içinde gerekenlerin yapilmasi dilegiyle. Tüm sehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle aniyorum” dedi.

Belediye Baskan Yardimcisi Turhan Candan da, “Unutulan darbenin tekrarlar, tekrarlamasin, gerçek olmasin diye hem kamu kurumlarimiz, hem sivil toplum kuruluslarimiz bu tür etkinlikler yapiyor. Aradan 8 yil geçti. Biziö unutulmaya müsaade etmemiz gerekiyor” seklinde konustu.

Vali Yardimcisi Tamer Orhan da 15 Temmuz darbe girisiminin üzerinden 8 yil geçtigini belirterek, “Bizim bu hainlerle, vatanimiza, memleketimize kast edenlerle güruhla mücadelemiz durmadan devam edecek. Unutursak tekrar yasamak zorunda kaliriz. Unutmadik ve unutturmayacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA