Baskan Güler Açiklamasi 'Alarm Durumunda Her Irmagin Basinda Is Makinasi Ve Ekibimiz Var'

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, olmasi muhtemel sel ve afetlere karsi tedbirli olduklarini belirterek, “Olmasi muhtemel durumlara karsi her irmagin basinda is makinesi ve ekibimiz var” dedi.

Baskan Güler Açiklamasi 'Alarm Durumunda Her Irmagin Basinda Is Makinasi Ve Ekibimiz Var'
Ordu Büyüksehir Belediye Meclisi Temmuz Ayi Olagan Toplantisi yapildi. Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler Baskanliginda Ordu Büyüksehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçeklestirilen toplantiya ilçe belediye baskanlari, meclis üyeleri ve basin mensuplari katildi.

Temmuz ayi toplantisini, meclisi yerinde takip etmek isteyen Ünye Anadolu Lisesi 12. Sinif ögrencisi Emine Hatun Sahin açti.

“Alarm durumunda her irmagin basinda is makinasi ve ekibimiz var”

Toplantida konusan Büyüksehir Belediyesi Baskan Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’da etkili olan asiri yagislarda verilen mücadele basta olmak üzere birçok konuda meclis üyelerine bilgi verdi. Haftasonu baslayan ve yer yer siddetli olan asiri yagislarla ilgili açiklamalarda bulunan Baskan Güler, alinan önlemlere vurgu yapti. Çaybasi ilçesinde yasanan can kaybinin kendilerini üzdügünü aktaran Baskan Güler, “Yasadigimiz selde kiymetli bir vatandasimizi kaybettik, kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu selde Ikizce, Çaybasi ve Akkus ilçelerimiz de epey etkilendi. Ama çok sükür çok güçlü bir ekibimiz var. Ilçe belediyelerimiz, Valiligimiz ile bu olayi atlattik. Yagis 136 kilogrami geçti, ani bir yagmurdu. Fatsa ilçemizde de benzer olay yasandi. Ama çok büyük bir boyuta ulasmadi” diye konustu.



“Iklim degisiklikleri bizi etkiliyor”

“Karadeniz yagmuruyla bilenen bir yer ama iklim degisiklikleri bizleri epey etkiliyor” diyen Baskan Güler, “Bunun için de alt yapiyi büyük ölçüde toparlamistik. Eski selleri hatirliyorum, daha evvelden daha dar boru sistemleri ile geçilirken, simdi ise 2’ye 2 bakslar ile geçiliyor. Ama yine de tedbir almamiz lazim. Özellikle muhtarlarimiz ve ilçe belediyelerimizden V kanallarinda çok fazla ot ve çali çirpi birikiyor, herkes kendi alanindaki kisimlarda teyakkuz halinde olursaniz daha rahat geçiririz. Olmasi muhtemel bir alarm durumunda zaten her irmagin basinda bizim is makinelerimiz bekliyor” seklinde konustu.

Haziran ve Temmuz ayi meclis toplantilari arasinda yapilan faaliyetlerle ilgili meclis üyelerine bilgiler veren Baskan Güler, önemli çalismalara imza attiklarini belirtti.

Büyüksehir Belediyesinin tarim projelerinden yararlanan üreticiler de meclis toplantisina telekonferans yönetimi ile baglanarak duygu ve düsüncelerini paylasti. Ordu’nun birçok ilçesinden baglanan üreticiler verilen destekler dolayisiyla memnun kaldiklarini belirterek Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve belediye meclisine tesekkürlerini iletti.

Temmuz ayi meclis toplantisi gündem maddelerinin görüsülmesinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA