Tavsanli'da Bir Is Yerine Her Yil Ebabil Kusu Ugruyor

Kütahya’nin Tavsanli ilçesindeki bir is yerine son birkaç yil oldugu gibi bu yil da gelen ’Ebabil’ kusu, bir süre misafir edilip bakimi yapildiktan sonra dogaya salinacak.

Tavsanli'da Bir Is Yerine Her Yil Ebabil Kusu Ugruyor
Tavsanli’da Yunus Kavun’a ait telefon dükkanina bu yil yine ebabil kusu geldi. Is yeri çalisanlarinin ilgi odagi olan kusun dogaya birakilacagi ögrenildi. Yunus Kavun, "Daha önce is yerimizin arka bahçesine ve araçlarimizi koydugumuz garaja ebabil kuslari gelmisti. Ebabil kusumuz üçüncü kez isyerimizi ziyaret etti. Kuslari, yorgunluk ve halsizlik sebebi ile bitap halde yerde buluyoruz. Hemen koruma altini alip bir süreligine bakimini ve beslenmesini yapmaya çalisiyor ve daha sonra dogaya birakiyoruz. Bu isten çok mutluyuz. Su anda elimizdeki kusu da dogaya salacagiz" dedi.

Ürkek ve etçil bir kus türü ve uçarken uyuyan ebabilleri beslenirken görmenin mümkün olmadigi biliniyor. Ayaklarinin ucunun kivrik olmasi nedeniyle asla yerde yürüyemeyen, yere indiklerinde ise uçma zorlugu çeken ebabil kuslari, sürekli uçan kus olarak adlandiriliyor.
Kaynak: İHA