SGM Miniklerinin Tabiatin Kalbinde Unutulmaz Yolculugu

Sakarya Büyüksehir SGM’de bu yaz açilan ‘Gezi Atölyesi’ gezgin ruhlu ögrencileriyle her hafta sehrin farkli destinasyonlarini kesfediyor. Atölyenin ilk haftasinda kesif tutkunu minikler Il Ormani Tabiat Parki’nda tabiatla bulustu. Minikler bir yandan eglendi, bir yandan ise doganin derinliklerinde yolculuga çikti.

SGM Miniklerinin Tabiatin Kalbinde Unutulmaz Yolculugu
Sakarya Büyüksehir Belediyesi hayatin her alaninda vatandaslara dokunmaya devam ediyor. Yorucu egitim dönemi sonrasi yaz tatiline çikan minikler, Büyüksehir Sosyal Gelisim Merkezi’nde yaz kurslariyla eglenirken ögreniyor ve ayni zamanda kurulan yepyeni bir atölyeyle sehri kesfediyor. Büyüksehir, SGM’nin yaz dönemi kurslarina ögrencilerin farkli alanlarda kendilerini gelistirebilecegi atölyeler ekledi. Bu kapsamda Adapazari SGM’de yeni bir ders olan ‘Gezi Atölyesi’ faaliyetlerine basladi.

6 hafta sürecek olan gezi atölyesinde 10 yas ve üzerinde olan ögrenciler her hafta sehrin baska bir kösesinde kesfe çikacak. Atölyeye kayit yaptiran gezgin ruhlu miniklerin ilk gezi duragi Il Ormani Tabiat Parki oldu. Doga ile bas basa vakit geçiren ögrenciler kozalak, çam, dal gibi ormanda bulduklari ürünlerini toplayarak tablo yaptilar. Resimler çizen ögrenciler, oyunlar oynayip ‘çevre’ temali aktiviteler sayesinde bilinç kazandi. Büyüksehir’den yapilan açiklamada, “Yaz dönemi kurslarimiz tüm hiziyla devam ediyor. 15 farkli bransta ögrencilerimize verdigimiz egitimlerden gezgin ruhlu ögrencilerimizin seçtigi ‘Gezi Atölyesi’nin ilk duragi Il Ormani Tabiat Parki oldu Miniklerimize keyifle ögretmeye, eglence esliginde bir seyler katmaya devam edecegiz” denildi.
Kaynak: İHA