Sakarya'da Tarihin En Büyük Sanat Yatirimina Mecliste Onay Verildi

Sakarya Büyüksehir Meclisi, Sakarya’nin en büyük kültür-sanat projesi Sehir Kütüphanesi ve Kongre Merkezi için ilk adima onay verdi. Donatim bölgesindeki 7 bin metrekare alan Kültür ve Turizm Bakanligi’na tahsis edildi ve sehir için tarihi süreç basladi. Baskan Yusuf Alemdar projeyi, “Göreve geldigimiz ilk günlerde gerekli adimi atmistik. Konser, sergi, söylesi, panel, sinema ve tiyatro etkinliklerinde, burada bulusacagiz ve Sakarya’da sanatin sesi bu projeyle yükselecek” ifadeleriyle duyurmustu.

Sakarya'da Tarihin En Büyük Sanat Yatirimina Mecliste Onay Verildi
Sakarya Büyüksehir Belediyesi Temmuz Ayi Olagan Meclis Toplantisi, merkez belediye binasinda gerçeklestirildi.

Meclis Baskanvekili Adapazari Belediye Baskani Mutlu Isiksu’nun baskanlik ettigi toplantiya ilçe belediye baskanlari, meclis üyeleri, komisyon baskanlari, grup baskanlari ve gazeteciler katildi.

Baskan Yusuf Alemdar’in bir süre önce müjdesini verdigi Sehir Kütüphanesi ve Kongre Merkezi Projesi için yer tahsisini içeren madde, mecliste oy birligiyle kabul edildi ve Sakarya için büyük bir yatirimin ilk adimi atildi. Adapazari Mithatpasa Mahallesi Donatim Camii karsisindaki 7 bin metrekarelik alan üzerine insa edilecek sehrin en büyük sanat ve kültür yatirimi için belirlenen arazi, meclis onayiyla Kültür ve Turizm Bakanligi’na tahsis edildi ve sehir için tarihi bir süreç baslamis oldu.

Böylesi bir projenin hayata geçirilmesi için gerekli adimlari atan Baskan Alemdar’a tesekkür eden Baskan Mutlu Isiksu, “Sehir Kütüphanesi ve Kongre Merkezi projesi için Büyüksehir Belediye Baskanimiz Yusuf Alemdar’a sükranlarimi sunuyorum. Tüm meclis üyelerimize katkilari dolayisiyla tesekkür ediyorum. Sehir Kütüphanesi çok kiymetli bir proje” dedi.



Sanatin sesi bu projeyle yükselecek

Baskan Alemdar ise sehir tarihinde belki bir ilk projeyle ilgili su ifadeleri kullanmisti: “Projesini kisa süre içerisinde kamuoyuyla paylasacagiz. Sehir Kütüphanesi ve Kongre Merkezi ile konserler, sergiler, söylesiler, paneller, sinema ve tiyatro gösterimleri gibi kültürel ve sanatsal bulusmalarimizin çesitliligini artiracagiz. Çocuklar, kadinlar ve gençler için etkinlikler düzenleyecegiz. Gençlerimize ders çalisabilecekleri, okuma salonlarin yer alacagiz modern bir merkez kazandiracagiz. Sakarya’da sanatin sesi bu projeyle yükselecek” diye konustu.



Meclis gündemi

Büyüksehir Belediyesi Temmuz ayi meclis toplantisi 2’si ek gündem maddesi olmak üzere 41 madde karara baglandi. Gündemin ilk 20 maddesi kabul edilirken, 21 ile 37’nci madde arasinda kalan 17 madde Imar ve Bayindirlik komisyonuna havale edildi. Sehir Kütüphanesi projesinin yapimi için Mithatpasa’da bulunan 7 bin metrekarelik alanin Kültür ve Turizm Bakanligi’na tahsisi için Baskan Alemdar’a yetki verilmesi konu alan 38’nci madde oy birligi ile kabul edildi. 39 ve 41’nci madde oy birligiyle, 40’nci madde Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi.
Kaynak: İHA