Sadikoglu Açiklamasi 'Biriken Vergi Borçlarinin Bir Defaya Mahsus Silinmesini Talep Ediyoruz'

Mücbir sebep dolayisiyla vergi borçlarinin çig gibi büyüdügünü belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) Yönetim Kurulu Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, “Biriken borçlar küçük ve orta ölçekli birçok firmayi iflasa sürükleyebilir. Bu nedenle yüzyilin felaketini yasamis depremzede isletmelerimiz için radikal bir destek karari alinarak, Mücbir sebep uygulanan il ve ilçelerdeki firmalarin biriken vergi borçlarinin bir defaya mahsus silinmesini talep ediyoruz” dedi.

Sadikoglu Açiklamasi 'Biriken Vergi Borçlarinin Bir Defaya Mahsus Silinmesini Talep Ediyoruz'
Deprem felaketinin yaralarini daha hizli sarabilmek için suana kadar sunulanlarin çok üzerinde destekler gerektigini kaydeden Baskan Sadikoglu, “6 Subat depremlerinin üzerinden 16 ay geçti, gerek sehrin gerekse ekonominin toparlanmasi tahmin edilenden daha zor ilerliyor. 21 metrekarede var olma mücadelesi veren binlerce firmamizin kazanci biriken vergi borçlarinin çok altinda. Ilk günden beri sürekli olarak faizsiz kredi, finansmana erisimde kolaylik saglanmasi, yerinde dönüsüm desteklerinin artirilmasi, mücbir sebep süresinin uzatilmasi gibi desteklerin önemine vurgu yapiyoruz. Nitelikli göç vermis ve koca bir santiyeye dönmüs sehrimizde bütün üyelerimiz is daralmasi yasiyor. Insanimiz 6 Subatta canindan, malindan ve geleceginden çok sey kaybetti. Bu felaketin yaralarini sarmak için suana kadar sunulanlarin çok üzerinde destekler gerektigi çok net. Bugüne kadar hayata geçirilen destekleri ve uygulamalari kiymetli buluyoruz ancak Malatya’miz ile birlikte depremden en fazla zarar gören Hatay, Adiyaman ve Kahramanmaras için daha fazlasi gerekiyor” dedi.

Mücbir sebep uygulanan il ve ilçelerdeki depremzede isletmelerin biriken vergi borçlarinin bir defaya mahsus silinmesini talep eden Baskan Sadikoglu, “Mücbir sebep hali dolayisiyla vergiler ve SGK ödemeleri erteleniyor, ancak borçlar bir çig gibi büyüyor. Mücbir sebep sona erdiginde ortaya çikacak vergi borcu binlerce firmayi iflasa sürükleyecek. Yüzyilin felaketini yasamis, yine de pes etmeyerek var olma mücadelesi veren sirketlerimiz için radikal bir destek karari alinarak, mücbir sebep uygulanan il ve ilçelerdeki depremzede isletmelerin biriken vergi borçlarinin bir defaya mahsus silinmesini talep ediyoruz. Devletimizin yakin geçmiste bazi sirketler için büyük ölçekli vergi affi uygulamalarini hatirlamaktayiz. Böylesi bir adim deprem illerimizin yaralarini ciddi manada sararak, yeniden hizlanacak ticaret ve ihracat devlet bütçesine daha fazla katki sunmamizi saglayacaktir. Ayrica bu destek deprem bölgesine nefes aldirarak, gelecek kaygilarini azaltacak ve yeniden var olmak için itici bir güç olacaktir. Devletimizin, deprem bölgesi için hayati önem arz eden talebimize olumlu karsilik vermesini bekliyoruz. Bu konuda hazirladigimiz resmi yazimizi Cumhurbaskanligi basta olmak üzere ilgili bakanliklara gönderdik. Takipçisi olacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA