Rize Olimpik Yüzme Havuzu'nda Klordan Zehirlenen 3 Çocuktan 2'Si Taburcu Oldu

Rize’de Olimpik Yüzme Havuzu’nda klordan zehirlenerek hastaneye kaldirilan 3 çocuktan 2’si taburcu olurken 1 çocugun tedavisi devam ediyor.

Rize Olimpik Yüzme Havuzu'nda Klordan Zehirlenen 3 Çocuktan 2'Si Taburcu Oldu
3 Temmuz 2024 Çarsamba günü merkeze bagli Islampasa Mahallesi’nde bulunan Rize Olimpik Yüzme Havuzu’nda çocuklarin havuzda oldugu sirada havuzdaki kanallara klor döküldü, ancak cihaz devreye girmeyince klor suya karismadi. Yasanan aksaklik nedeniyle havaya karisan klor kokusu nedeniyle o an havuzda olan D.D. (7), N.D.B. (8), E.S.D. (7) isimli 3 çocuk fenalasarak kusmaya basladi.

Ögretmen durumu fark ederek hemen çocuklari havuzdan çikararak dusa soktu ve bedenlerinin klorla temasini önlemeye çalisti. Bu islemin ardindan havuzun oldugu binanin disarisina çikarilan çocuklar olay yerine gelen 112 acil saglik ekipleri tarafindan yapilan ilk müdahalenin ardindan Rize Devlet Hastanesi’ne kaldirildi. Tedavi altinda olan çocuklardan N.D.B. ve E.S.D.’nin hastanedeki tedavileri tamamlanarak taburcu edilirken D.D.’nin ise tedavisi çocuk servisinde devam ediyor.
Kaynak: İHA