Kütahya'da Yerli Arpa Çesidi 'Ayranci'nin Hasadi Yapildi

Kütahya’nin Altintas ilçesinde yerli arpa çesitlerini çiftçilere tanitmak ve yayginlastirmak amaciyla baslatilan çalismalar kapsaminda Tarim ve Orman Bakanligina bagli Bahri Dagdas Uluslararasi Tarimsal Arastirma Enstitüsü Müdürlügü tarafindan gelistirilen yerli “Ayranci” arpa çesidi hasat edildi.

Kütahya'da Yerli Arpa Çesidi 'Ayranci'nin Hasadi Yapildi
Yerli arpa hasadi programinda konusan Kütahya Valisi Musa Isin, sezonun hayirli olmasini dileyerek, tüm çiftçilere bereketli bir hasat dönemi temennisinde bulundu. Türkiye’nin tarim potansiyeline dikkat çeken Isin, “Ülkemiz, bereketli topraklara sahip. Kendi gidasiyla geçinebilecek, kimseye muhtaç olmadan yasayabilecek bir memlekettir. Allah’a sükürler olsun” dedi.

Pandemi döneminde gidanin öneminin daha da belirgin hale geldigini ifade eden Vali Isin, “Hiçbir memleket ve millet gidadan vazgeçemez. Gida ve saglik, insanoglunun olmazsa olmaz iki önemli hususudur. Türkiye, son 22 yilda Cumhurbaskanimiz riyasetinde her iki alanda da ciddi mesafeler kat etti. Bu yil Kütahya’mizda da tarimda ciddi destekler, hibeler yapildi, tohum destekleri saglandi. Yeter ki insanlarimiz gayret içerisinde olsunlar” diye konustu.

Kütahya Il Tarim ve Orman Müdürlügünün çiftçilere verdigi egitim ve desteklerin önemine de deginen Vali Isin, “Bu yil tüm köylerimizde çiftçi egitim toplantilari yapildi. Hibe destekleri çiftçilerimize sunuldu. Aslanapa ilçemizde büyük bir Organize Hayvancilik Bölgesi kuruyoruz. Çalismalar basladi ve bu proje ilimize büyük katki saglayacak” dedi.

Kütahya’nin ekonomik potansiyelini artirmayi hedeflediklerini belirten Vali Musa, “Ilimizin ekonomideki toplam payi yüzde 11 civarinda. Insallah bu rakami yüzde 20’lere çikaracagiz. Bu yil 5 sulama barajinin ihalesi yapildi. Barajlar tamamlandiginda tarima ciddi katkilar saglayacak” ifadelerini kullandi.

Altintas’in Genis köyünde düzenlenen hasat törenine AK Parti Kütahya Milletvekili Ismail Çaglar Bayirci ve AK Parti Kütahya Il Baskani Mustafa Önsay da katildi.

Kaynak: İHA