Katar'in Ilk Kadin Sanatçisi Türkiye'deki Ilk Konserini Kusadasi'nda Verdi

Kusadasi Belediyesi ve Kusadasi Altin Güvercin Kültür Sanat ve Tanitim Vakfi (KUSAV) tarafindan düzenlenen Güvercinada Konserleri, Katar’in ilk kadin sanatçisi Dana Al Fardan’i agirladi. Türkiye’deki ilk konserini Kusadasi’nda veren Dana Al Fardan “Kusadasi konser verdigim en büyülü yer” dedi.

Katar'in Ilk Kadin Sanatçisi Türkiye'deki Ilk Konserini Kusadasi'nda Verdi


Birbirinden seçkin etkinliklerle yaz gecelerini sanatla güzellestirmeyi sürdüren Kusadasi Belediyesi ve KUSAV tarafindan düzenlenen Güvercinada Konserleri’nin ilk konugu Katar’in dünyadaki müzik öncüsü olarak kabul edilen, çagdas klasik müzik bestecisi, söz yazari ve senfoni sanatçisi Dana Al Fardan oldu. Fardan’a Katar Flarmoni Orkestrasi sanatçilari Merve Bulun Kenet ve Lorena Monescu tarafindan 2013 yilinda kurulan Cinemoon Ensemble eslik etti.

4 asirlik Tarihi Kervansaray’in mistik atmosferinde gerçeklesen konsere sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Kusadasi Belediye Baskan Vekili Salim Tümer Apaydin ile birlikte çok sayida davetlinin katildigi konserde Dana Al Fardan ile Cinemoon Ensemble, sergiledikleri performans ile dinleyicileri kendisine hayran birakti. Son çalismasi ‘INDIGO’ albümünden sarkilar seslendiren Dana Al Fardan, unutulmaz bir geceye imza atti.

Kusadasi Belediyesi’nin misafirperverligi için tesekkür eden Dana Al Fardan, “Türkiye’de ilk defa bulunuyorum ve ilk Türkiye konserimi de Kusadasi’nda veriyorum. Kusadasi tarihiyle, yemekleriyle, deniziyle ve insanlariyla gerçekten essiz bir yer. Burada konser verdigim için kendimi çok sansli hissediyorum. Dünyanin birçok yerinde konser verdim fakat içtenlikle söyleyebilirim ki Kusadasi konser verdigim en büyülü yer. Kusadasi Belediyesi’ne sizlerle bulusmama araci oldugu ve bizleri burada çok güzel agirladigi için tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA