Iki Sehir Arasinda 'Bolu Dagi' Tartismasi Açiklamasi 'Olur Mu Öyle Sey?'

Düzce Belediye Baskani Faruk Özlü’nün "Düzce Dagi" çikisina Bolulular tepki gösterdi. Vatandaslar, Düzce’nin Bolu’dan ayrilmis bir il oldugunu belirterek, Bolu Dagi’nin Bolu’ya ait oldugunu ifade etti.

Iki Sehir Arasinda 'Bolu Dagi' Tartismasi Açiklamasi 'Olur Mu Öyle Sey?'
Düzce Belediye Baskani Faruk Özlü, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda "Bolu Dagi" isminin cografi olarak yanlis oldugunu belirterek, dagin isminin "Düzce Dagi" olmasi gerektigini söyledi.

Baskan Özlü, dagin cografi olarak Düzce tarafinda kaldigini vurguladi. Iki sehir arasinda yasanan dag tartismasinda Bolulu vatandaslar, Düzce Belediye Baskani Özlü’ye tepki gösterdi. Baskan Özlü’nün açiklamalarini elestiren Sami Kutlu, "Öyle söylenir mi? Önce Düzce’deki meselelerini halletsin. Düzce’de bir sürü mesele var. Kendi adini degistirsin" dedi.



"Eskiden Düzce Bolu’nundu"

Düzce’nin eskiden Bolu’nun ilçesi oldugunu belirten Ayhan Serçe, "Simdiye kadar neredelerdi? Eskiden Düzce Bolu’nundu. Simdi nerden çikmis böyle bir sey? Yillardir Bolu Dagi olarak geçiyor. Düzceliler bunu sahipleniyor mu yani? Böyle bir saçmalik olmaz" diye konustu.



"Bolu Dagi, Bolu’nundur"

Bolu Dagi’na sahip çikilmasi gerektigini belirten Yasar Kocaay, "Bolu da onun olsun ya, Bolu’yu da verelim. Ne olacak yani? Bence dogru degil. Bolu Dagi, Bolu’nundur. Sahip çikmaliyiz" seklinde konustu.



"Olur mu öyle sey?"

Özlü’nün açiklamalarina tepki gösteren bir vatandas ise, "Yok öyle dava. Bolu Dagi onlara verilecekse demek ki Bolu’da hiç milletvekili yok. Olur mu öyle sey? Herkesin siniri belli. Düzce, Bolu’nun kazasiydi" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA