Dün Iki Kisinin Hayatini Kaybettigi Sahilde Cankurtaran Amiri Uyardi Açiklamasi

Sakarya’nin Karasu Sahili’nde cankurtaranlarin mesai saati bitiminde yasaga ragmen denize giren iki kisi bogularak hayatini kaybetmisti. Yasaklarda uyarilari dinlemeyerek denize giren, hem kendi hem de cankurtaranlarin canlarini tehlikeye atan vatandaslara uyarilarda bulunan Cankurtaran Grup Amiri Samet Karaca, “Yasak olmasina ragmen bazi vatandaslar uyarilarimizi dinlemeyerek denize giriyor, burada bize yardimci olmalarini istiyoruz. Hem kendi hem de biz cankurtaranlarin canlarini riske atiyorlar” dedi.

Dün Iki Kisinin Hayatini Kaybettigi Sahilde Cankurtaran Amiri Uyardi Açiklamasi
Dün Karasu Sahili’nde cankurtaranlarin mesai saatlerinin bitiminin ardindan yasaga da ragmen denize giren iki kisi bogularak hayatini kaybetti. Sakarya Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi Cankurtaran Grup Amiri Samet Karaca, yasagi hiçe sayarak denize girmekte israrci olan vatandaslari bir kez daha uyardi. Karaca, sahile gelen tatilcilerin can güvenligi için yogun bir çaba sarf ettiklerini ancak bazen vatandaslarin, uyarilari dikkate almayarak zorluk çikardigini belirtti.

8 Haziran’da göreve baslayarak onlarca cani ölümün kiyisindan alan cankurtaranlar, vatandaslarin kendilerine bu konuda zorluk çikarmamalari ve yardimci olmalarini istedi.

“Vatandaslar evlerine sag salim dönsün diye kendi hayatlarimizi tehlikeye atiyoruz”

Cankurtaranlarin müdahale etmekte zorlanacagi zamanlarda deniz yasaklarinin geldigine dikkat çeken Cankurtaran Grup Amiri Samet Karaca, “8 Haziran’da Sakarya Büyüksehir Belediye Baskanimiz Yusuf Alemdar’in talimatlariyla görevimize basladik. Vatandaslarimizin güvenligini saglayabilmek için biz çok çalisiyor ve emek harciyoruz. Bazen yeri geliyor buraya gelen vatandaslar evlerine sag salim dönebilsin diye hayatlarimizi tehlikeye atiyoruz. Bunun için de yogun bir mesai harciyoruz. Denizin yasaklanmasinin sebebi su; burada cankurtaranlarin müdahale edemeyecegi veya etmekte sikinti yasayacagi durumlarda yani cankurtaranlarin burada vatandaslari kurtaramayacagi zamanlarda hem kendi hem de vatandaslarin hayatlarini riske atmamak adina Sahil Güvenlik ile birlikte görüslerimizi Kaymakamliga bildiriyoruz. Oradan da uygunluk durumuna göre yasak karari aliniyor. Biz burada keyfimizden yasaklamiyoruz, vatandasin can güvenligini düsünerek yasaklatiyoruz”

“Uyarilarimizi dinlemeyerek denize giriyorlar. Hem kendi hem de bizim canimizi tehlikeye atiyorlar”

Yasaga ragmen bazi vatandaslarin uyarilara kulak asmayarak denize girdigini belirten Karaca, “Tabii burada bazi problemler ortaya çikiyor. Karadeniz sahilinde dün maalesef birçok yerde bogulma vakasi vardi. Biz mesai bitimine kadar herhangi bir problem yasamadik. Ama yasak olmasina ragmen bazi vatandaslar uyarilarimizi dinlemeyerek denize girdi ve bizi zor durumda birakti. Biz cankurtaranlara zorluk, sikinti çikardilar. Biz ona ragmen mesai bitimine ragmen kayip vermedik. Mesai bitiminden 1-2 saat sonra Karasu’da deniz yasagina ragmen suya giren iki arkadasimiz hayatini kaybetti” diye konustu.



“Yogun ve zor bir mesai harciyoruz, bize bu konuda yardimci olmalari gerekiyor”

Samet Karaca, “Vatandaslarimizin tatil yapmalarini tabii ki istiyoruz ama burada hem onlarin hem de kendi hayatlarimizin tehlikeye girmemesi adina bu yasak kararlari almak, aldirmak zorundayiz. Bize bu konuda yardimci olmalari gerekiyor. Çünkü gerçekten yogun zor bir mesai harciyoruz. Sabah saat 10.00’da basliyoruz, aksam 19.00’e kadar bazen hiç oturmadan evlerimize gidiyoruz. Ve burada ailemize bile vakit ayiramiyoruz. Bu sebeple vatandaslarin bizlere yardimci olmalarini temenni ediyoruz. Burada lütfen hem kendi hem de cankurtaranlarin hayatini tehlikeye atmayin. Onun haricinde insallah Büyüksehir Belediye Baskanimiz Yusuf Alemdar’a vermis oldugumuz, ‘mesai saatlerinde kayip vermeyecegiz’ sözünü yerine getirerek sezonumuzu tamamlayacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA