Baskan Alemdar Adli Yardim Protokolüne Imzayi Atti Açiklamasi

Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Yusuf Alemdar, Sakarya Barosu ile birlikte maddi imkansizliklar nedeniyle savunma hakkindan yararlanamayan daha fazla vatandasa ‘avukat atamasi’ yapilabilmesini amaçlayan adli yardim protokolünü imzaladi. Alemdar, “Hukuksal destege ihtiyaci olan tüm vatandaslarimiza faydali olmaya çalisacagiz” dedi. Baro Baskani Ilknur Ebiz Yildiz ise, “Bu protokol durumu olmayanlarin adalete erisimi için çok kiymetli” ifadelerini kullandi.

Baskan Alemdar Adli Yardim Protokolüne Imzayi Atti Açiklamasi
Sakarya Büyüksehir Belediyesi ve Sakarya Barosu arasinda uygulanacak Baro ve Belediye Is Birligi ile Adli Yardim Projesi imza protokolü gerçeklestirildi.

Protokol ile birlikte Sakarya’da yasayan ve maddi açidan yeterli imkâni olmayan vatandaslara adli yardim hizmeti sunulacak. Proje çerçevesinde, maddi imkansizliklar nedeniyle avukatlik hizmeti alamayan vatandaslara Büyüksehir ve Sakarya Barosu’nun ortak destegiyle ücretsiz avukat atamasi yapilacak. Sakarya Barosu Baskani Avukat Ilknur Ebiz Yildiz ve yönetimi, protokol için Büyüksehir Belediye Baskani Yusuf Alemdar’i makaminda ziyaret etti. “Baro ve Belediye Isbirligiyle Yardim Projesi” protokolü Baskan Alemdar ve Baskan Yildiz’in imzalariyla hayata geçirildi.

Baskan Alemdar, “Adalet herkesin esit ve adil olmasi gereken bir alandir. Bu adil olmaktan, her vatandasimizin hukuksal haklardan en dogru bir sekilde faydalanabilmesinden geçmektedir. Dolayisiyla sehrimizde yasayan ve hukuksal anlamda destege ihtiyaci olan tüm bireylerimize elimizden geldigince faydali olmaya çalisacagiz. Sayin baro baskanima ve yönetimine emekleri için tesekkür ediyorum” dedi.

Baro Baskani Yildiz ise bu protokolün çok kiymetli bir ise vesile oldugunu ifade ederek, “Vatandaslarimizin basvurularini ya da davalarini açabilmeleri için ücretsiz hukuki yardim sunan adli yardim büromuzun çalismalarini daha etkin ve yaygin hale getirmektir. Daha fazla vatandasimiza ücretsiz hukuki yardim saglayabilecegiz. Bu çok kiymetli. Bu protokol, baromuz ile Serdivan Belediyesi arasinda daha önce 19.02.2019 tarihinde imzalanmisti ve Türkiye’de ilkti ve öncü de olmustu. Simdi Baskanimiz Sayin Yusuf Alemdar’in duyarliligiyla Büyüksehir Belediyemiz ile imzaladik. Baskanimiz Yusuf Alemdar’a hassasiyet göstererek durumu olmayanlarin adalete erisiminin önündeki engelleri kaldirmaya destek oldugu için tesekkür ediyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA