Avla Avci Ayni Kafeste, Dostluklariyla Insanliga Örnek Oluyorlar

Sivas’ta kus kafesinde birlikte vakit geçiren kusla kedinin uyumu savaslarin, küslüklerin, kavga ve cinayetlerin arttigi günümüzde insanlara örnek oluyor.

Avla Avci Ayni Kafeste, Dostluklariyla Insanliga Örnek Oluyorlar
Sivas’ta Yücel Akkisi ve ailesinin evlerinde besledikleri Ipek isimli kedi ve Boncuk isimli muhabbet kusunun dostlugu, bilindik kedi kus dostluklarindan bir ardim daha öteye geçti. Dogada biri avci biri av olan bu iki tür, ev ortaminda ayni kafesin içerisinde vakit geçiriyor. Ipek adeta kusun kafesinden çikmiyor. Boncuk isimli kusta kafesini kedi ile paylasmaktan memnun görünüyor.

Akkisi, küçük oglunun istegi üzerine önce muhabbet kusu alip eslemeye basladiklarini, oglunun bu kez kedi sahiplenmek istediginde ise tedirginlik yasadigini belirterek, “Önce tedirgin oldum. Çocuklugumda bir kedinin güvercin yavrularini yemesine sahit olmustum. Fakat kediyi aldiktan sonra göndük ki kusu sevdigimiz zaman oda yanimiza gelip kusa ilgi gösterdi. Zamanla iyi bir arkadas oldular. Sunu anladik, egitildigi zaman avla avci ayni kafeste yasayabiliyor” dedi.

Kaynak: İHA