AFAD Baskani Memis Açiklamasi 'Samsun Ve Ordu'da Yagislarla Ilgili Turuncu Alarm Verilmisti'

AFAD Baskani Okay Memis, 7 Temmuz 2024 Pazar günü Çaybasi ve Ikizce ilçelerinde meydana gelen sel felaketinin ardindan Ordu’ya gelerek incelemelerde bulundu. Memis, “Samsun ve Ordu’da yagislarla ilgili turuncu alarm verilmisti” dedi.

AFAD Baskani Memis Açiklamasi 'Samsun Ve Ordu'da Yagislarla Ilgili Turuncu Alarm Verilmisti'
Ordu AFAD Merkezinde gerçeklestirilen toplantiya, Vali Muammer Erol, Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, AFAD Baskan Yardimcisi Dr. Önder Bozkurt, Afetlere Müdahale Genel Müdürü Dr. Sadi Ergin ve diger ilgili yetkililer katildi.

Toplantida, Çaybasi ve Ikizce ilçelerinde meydana gelen sel felaketinin yol açtigi hasarlar ve yürütülen çalismalar degerlendirildi.

“Samsun ve Ordu’da yagislarla ilgili turuncu alarm verilmisti”

AFAD Baskani Okay Memis, toplantinin ardindan basin mensuplarina yaptigi açiklamada, “Türkiye Afet Müdahale Plani çerçevesinde Sayin Valimizle, Büyüksehir Belediye Baskanimiz ve ilgili diger paydaslarimizla birlikte bir degerlendirme toplantisi gerçeklestirdik. Samsun ve Ordu’da yagislarla ilgili turuncu alarm verilmisti. Samsun’da can kaybi yasanmadi. Ordu’da ise sari ikaz verilmisti ve gerekli önlemler alindi” diye konustu.



“Dere yataklarindan uzak durun”

Okay Memis, vatandaslari dikkatli olmalari konusunda uyararak, “Ordu genelinde su an için büyük bir sorun görünmüyor ancak tedbirlerimizi hafifletmeyecegiz. Meteoroloji Genel Müdürlügünün ikazlari geçene kadar vatandaslarimizin tüm uyarilara riayet etmelerini rica ediyoruz. Dere yataklarindan uzak dursunlar. Maalesef Çaybasi ilçemizde bir can kaybimiz var. Sel sularina kapilan teyzemize Allah’tan rahmet diliyoruz” seklinde konustu.



Güçlü tedbirler alindi

Vali Muammer Erol ise AFAD ve DSI is birligiyle dere yataklarinda temizlik çalismalari yapildigini belirterek, “Vatandaslarin can güvenligi her seyin önünde. Önleyici tedbirler güçlü bir sekilde alinmaya devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA