32 Yasindan Sonra Okumaya Karar Verdi, 3'Üncü Üniversiteye Gidiyor

Malatya’da yasayan kayisi üreticisi Levent Fatih Günay, 32 yasindan sonra 2 üniversite bitirdi. Su an felsefe bölümü son sinifinda okuyan ve 3’üncü üniversiteyi bitirmeyi hedefleyen Günay, yüksek Lisans yaparak ögretim üyesi olma hedefine dogru ilerliyor.

32 Yasindan Sonra Okumaya Karar Verdi, 3'Üncü Üniversiteye Gidiyor
Malatya’nin Yesilyurt ilçesine bagli Gözene Mahallesi’nde yasayan kayisi üreticisi Levent Fatih Günay, 32 yasindan sonra açik ögretim ile 2 üniversite bitirdi. Simdi ise yine baska bölümde son sinif okuyan Günay, Yüksek Lisans yapiyor. Günay’in hedefi ise ögretim üyesi olabilmek.

43 yasindaki 4 çocuk sahibi Levent Fatih Günay’in okuma azmi görenleri kendisine hayran birakiyor. Gözene Mahallesi’nde kayisi üreticiliginin yani sira tavuk çiftligi de isleten Günay, 32 yasina kadar ortaokul mezunuydu. Içindeki okuma azmi sayesinde o yillar açik lise okuyan Günay, sonrasinda üniversite sinavina girerek ön lisans Sosyal Hizmet bölümünü kazandi. Bu bölümü bitirdikten sonra yine sinava giren Günay, Inönü Üniversitesi’nin 4 yillik Sosyoloji bölümünü kazandi ve buradan da mezun oldu. Iki üniversiteyi bitiren kayisi üreticisi Günay frene basmadi ve yine sinava girdi. Bu sefer de ayni üniversitenin 4 yillik Felsefe Bölümünü kazanan Günay, simdi son sinif ögrencisi olarak egitimine devam ediyor hem de kayisi bahçesinde çalisiyor.

Kayisi hasadinin basladigi bu günlerde gündüzleri yogun tempoda çalisan Günay, Alevilik Bektasilik Arastirma Enstitüsünde yüksek lisans de yapiyor. Hem tez çalisan hem de çiftçilik yapan Günay’in bu okuma azmi ise çevresinden tam not aliyor. Okumasinda çevresinin büyük etkisinin oldugunu söyleyen Günay, en büyük hedefi ise tezini iyi bir sekilde tamamlayip ögretim üyesi olabilmek.

20 yil önce birlikte ortaokul okudugu arkadaslarinin suan ki durumunu ögrenince çok sasirdigini da ifade eden Levent Fatih Günay, gençlere de tavsiyelerde bulundu. Okumanin önemine deginen Günay, “Para bir sekilde kazanilir. Gerek isçilikle, gerek sanatla, gerek ustalikla ama okumayi bu imkanlar, destekler varken, aileleri arkasindayken okumadan vazgeçmesinler. Yenilgi yenilgi, bir zafer kendilerini bekliyor, asla pes etmesinler” ifadelerine yer verdi.

Evinin bir kösesini kütüphane yaptigini da ifade eden Günay, Alevilik üzerine hazirladigi tez çalismasi esnasinda da saz çalmayi ögrendigini söyledi.

Yüksek lisansa basladiginda deyisleri çalma dersi ile saz çalmayi daha iyi ögrendigini belirten Günay, “Üzerimde emegi olan Mehmet Dönmez’ hocama özellikle tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA