Faili Meçhul Cinayet 19 Yil Sonra Aydinlatildi, Sevincini 'Yeniden Dogdum' Diyerek Anlatti

Kastamonu’da 2005 yilinda öldürülen sahsin katil zanlilari 19 yil sonra yakalandi. 2005 yilindan beri kardesinin katil zanlilarini arayan Bahriye Çamyaran Erol, “19 yil sonra benim zaferim, 19 yil sonra ben yeniden dogdum. Bu hisler anlatilmaz” dedi.

Faili Meçhul Cinayet 19 Yil Sonra Aydinlatildi, Sevincini 'Yeniden Dogdum' Diyerek Anlatti
Olay, 2005 yilinda Kastamonu’nun Merkez ilçesi Hacibey Köyü-Etyemez köyü yol ayriminda meydana gelmisti. Edinilen bilgiye göre, evine gitmek amaci ile yolda araci ile seyir halinde olan Halil Çamyaran, silahla basina 2 el ates edilerek öldürülmüstü. Aracinda vurulmus halde ölü bulunan Çamyaran’in katil zanlisi bulunamamisti. 19 yildir faili meçhul olan cinayetle ilgili Kastamonu Cumhuriyet Bassavciliginca verilen talimatlar dogrultusunda, Kastamonu Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligince yapilan çalismalar neticesinde cinayet aydinlatildi. Olayla ilgili yapilan çalismalar sonucunda cinayeti isledigi tespit edilen H.K. ve N.T. isimli sahislarin da aralarinda oldugu 5 kisi gözaltina alindi. Emniyetteki islemlerinin ardindan Kastamonu Adliyesine sevk edilen sahislardan H.K. ve N.T. adli makamlarca tutuklandi. Diger süpheliler ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi. Tutuklanan H.K.’nin Halil Çamyaran’in kuzeni oldugu ögrenildi.

19 yil sonra sevinç yasadi

Yasanan olay ile ilgili IHA muhabirine konusan Halil Çamyaran’in kiz kardesi Bahriye Çamyaran Erol, 19 yildir kardesinin katillerinin yakalanmasi için mücadele ettigini ve yillar sonra adaletin yerini buldugunu söyledi.

Yürüyemeyen Bahriye Çamyaran Erol, kardesinin ölümünden beri gülemedigini belirterek, acisini dindiren Kastamonu Cumhuriyet Bassavciligi ile Kastamonu Il Emniyet Müdürlügüne tesekkür etti.

“Beni yasama sevincinde tutan herkese tesekkür ederim”

Katil zanlilarinin sadece kardesini degil, kendisi ve annesini de öldürdügünü belirten Bahriye Çamyaran Erol, “Kastamonu’dan aksam vakitlerinde köyümüze gelirken pusuya düsürülüp kötü bir sekilde, acimasizca öldürülüp aracinda terk edilmisti. Bu sekilde bulundu. Bir okul tasiti tarafindan yapilmis. Biz de bunu daha sonra ögrendik. Halamin oglu H.K. tarafindan kendini öldürecegini, ‘o beni öldürürse sen de onu öldürür müsün. Bana söz ver’ dedi.

Ben bunu yerine getiremedim. Bu cinayetin pesini hiçbir zaman birakmadim. 19 yil sonra katiller yakalandi. Bu beni bir nebze de olsa ferahlatti. O sadece kardesimi öldürmemisti, benim ayaklarimi, annemi, annemin emeklerini, hepimizi öldürmüstü. Katil zanlisi sadece bir kisinin ölümüne sebep olmadi, 3 kisinin canini aldi. Ben ölmedim, yasayan ölüyüm. Adaletin yerini bulmasini istiyorum. 19 yil sonra insallah bulacak. Öncelikle Kastamonu Cumhuriyet Bassavciligina, Kastamonu Cumhuriyet Bassavcimiza, emegi geçen Asayis Sube Müdürlügü ekiplerine, 19 senedir emek verip cinayeti çözen arkadaslara, beni yasama sevincinde tutan komiserimiz basta olmak üzere herkese tesekkür ederim. ‘Ben öldürmedim, öldürtmedim’ diyen H.K.’ye sunu sormak istiyorum, neden içerdesin? Tekerlekli sandalyedeyim, saçlarima ak düstü. 19 yildir ben hiç gülmedim. Gülüyorum diye annem bana tokat atti, sebebini sordugumda, ‘senin gülmeye hakkin yok, çünkü senin kardesin öldü’ dedi.

Ben bunu sormak istiyorum, biz ne yaptik da benim kardesimi öldürdün? Adaletin yerini bulmasini istiyorum” dedi.



“Devletimizle beraber bunu basardik”

Yasadigi hissi anlatamadigini belirten Bahriye Çamyaran Erol, “Insallah biz kazanacagiz, bir daha o oradan çikamayacak. Ben ölsem de artik gam yemem. Buruk bir mutluluk yasiyorum. Herkes bana, ‘arkasinda erkek kardesi, düseni yok, bu ölümü çözecek yok’ dedi.

O yüzden de bu faili meçhule düstü. Oysa ben kardesimi hiçbir zaman unutmadim ve bu isin pesini hiç birakmadim. Devletimizle beraber bunu basardik. Çok mutluyum. 19 yil sonra benim zaferim, 19 yil sonra ben yeniden dogdum. Bu hisler anlatilmaz. ‘Ben neden öldürdüm’ diyen katil zanlisini su an görmek çok isterdim” diye konustu.

Kaynak: İHA