Bu Söyleside 'Akran Zorbaligina' Dikkat Çekildi

Sakarya Büyüksehir Belediyesi, SGM’de ailelere yönelik gerçeklestirilen “Akran Zorbaligi” söylesisinde katilimcilara aile kurumunun insasi konusunda önemli bilgiler aktardi. Söyleside ailelerin sorularini uzman aile danismani Ayse Aksoy yanitladi. Aksoy, hiç kimse sorunlu degil, herkes sorumludur vurgusu yapti.

Bu Söyleside 'Akran Zorbaligina' Dikkat Çekildi
Sakarya Büyüksehir Belediyesi ailelere yönelik gerçeklestirdigi egitimlere her gün bir yenisini daha ekliyor. “Saglikli birey, saglikli toplum” anlayisiyla araliksiz devam eden egitimlerin konusu bu kez “Akran zorbaligi” oldu. Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi tarafindan Sosyal Gelisim Merkezi’nde (SGM) düzenlenen söyleside ailelere aile kurumunun insasi noktasinda hayati bilgiler aktarildi. Aile Danisma Tugba Ayse Aksoy tarafindan gerçeklestirilen söylesiye, özellikle anneler yogun ilgi gösterirken katilimcilarla “çocuk yetistirmenin zorlugu” ve “çocuga akran zorbaligi hakkinda nasil davranilmasi gerektigi” konularinda önemli notlar paylasildi.

Aile danismani Aksoy, “Akran zorbaligi okullarda, disarida bir veya birkaç çocugun baska bir çocuga karsi yaptigi saldirgan davranisin adidir. Bu davranisin sürekliligi varsa bilerek can acitma, karsi tarafa kasitli zarar verme akran zorbaligidir. Akran zorbaligina maruz kalan çocuk, ebeveynine anlattiginda o çocukla sakince konusulmalidir. Akran zorbaliginin kabul edilebilir bir davranis olmadigi ögretilmeli, basa çikma tekniklerini ögretmeliyiz. Yapici yönde takim olmak gerekir” diye konustu.

Aile ve Çocuk Sube Müdürlügü tarafindan gelistirilen proje kapsaminda Sosyal Gelisim Merkezi’nde dijital bagimlilik, saglikli sinirlar olusturmak ve hayir diyebilmek, ergen anne ve babasi olabilmek, çiftler arasi iletisim, duygularimizi anlamlandirmak gibi 6 farkli alanda konular islenecek. Alaninda uzman aile danismanlari tarafindan gerçeklestirilecek söylesiler 6 hafta boyunca devam edecek.
Kaynak: İHA