Saglikçilarin Israil'in Gazze'ye Saldirilarini Protesto Yürüyüsleri Devam Ediyor
Erzurum’da 33 haftadir kesintisiz olarak Israil’in Gazze’ye saldirilarini protesto etmek için saglikçilar tarafindan düzenlenen sessiz yürüyüs bugün yapilan basin açiklamasiyla devam etti.

Burada grup adina basin açiklamasini Atatürk Üniversitesi Eczacilik Fakültesi ögrencisi Ahmet Talha Yer okudu. Açiklamada su ifadelere yer verildi: “Savasin 273. günü olan bu günde, terörist Israil’in elde edebildigi tek sey kirk bini asan Müslümani sehitler kervanina katmak; din, dil ve irk fark etmeksizin her akil ve suur sahibi insani kendilerinden biraz daha fazla nefret ettirmek oldu. Onlar, insan vasiflarini tasimadiklarini gösterdikleri zulümlerini savasin sonuna kadar devam ettirecekler ve her geçen gün dünyadaki sonlarina, ahiretteki azaplarininsa baslangicina dogru adim adim ilerleyecekler.
Peki bize düsen nedir? Biz ne yapacagiz? Allah bize bu günleri görmeyi takdir etmisken biz kimin tarafinda olmayi seçecegiz? Ecdadimiz gibi zulmün ve küfrün karsisinda mi olacagiz, yoksa zalimlerin yaninda mi? Peki ya bu savas yalnizca Gazze’ye mi aittir? Bizim bu hikayede ki tek vasfimiz, haberlerde gördügümüz bir iki görüntüye ahlanip vahlanip hayatimiza devam etmek midir? Bu kadar büyük bir soykirimda bizim rolümüz nasil sadece uzaktan aglamak olabilir? Hayir! Biz en az Gazzeli kardeslerimiz kadar bu mücadelenin içindeyiz. Biz bu hikayenin basrolleriyiz ve kendi ellerimizle -en az oradaki mücahitler kadar- siyonizmle mücadele edebiliriz, etmeliyiz, edecegiz. En az o mücahitler kadar siyonizme zarar verebiliriz, vermeliyiz, verecegiz. Ama nasil? Ellerimizi semaya açarak. Ellerimizle oraya maddi destek saglayarak. Ellerimizi o zalimlerin ürünlerden çekerek, Ellerini boykotlu ürünlere uzatanlarin ellerini geri çevirerek. Ellerimize kalem alarak. Çocuklarimizin ellerinden tutarak... Gazze’deki çocuklari israil bombardimanindan korumak ne kadar bizim görevimizse dünyanin diger çocuklarini da siyonizmin pis emellerinden kurtarmak o kadar bizim görevimizdir.Sözlerimizi dinleyen herkesi tüm varligiyla bu zulme karsi durmaya çagiriyoruz. Unutmayiniz ki tüm bu saydiklarimiz, yaparsak sevap kazanacagimiz nafileler degil, bilakis yapmazsak üzerimize borç olarak kalacak ve ahirette bizden hesabi sorulacak vaciplerdir.”
Program yapilan duanin ardindan sona erdi.
